/ TEKNOLOJİ

TEKNOFEST'TE “TOGG” SÜRPRİZİ

23 Eylül 2021

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’teki yerini alan Türkiye’nin Otomobili, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG standına bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin Otomobili’nin ilk kez bir festivalde sergilendiğini belirten Bakan Varank, “2022 sonunda seri üretim bandından indiğinde tüm ülke bu işle gurur duyacak.” dedi.

 

Bakan Varank, Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) standını ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Varank, festivalin açılışının büyük bir coşkuyla yapıldığını anımsatarak, “Gençlerimizin ve ailelerinin büyük bir teveccühü var. Biz TEKNOFEST'te yerli ve milli teknolojilerimizi vatandaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz, onların bu teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz. Havacılık gösterileriyle de Türkiye’nin neler yapabildiğini kabiliyetlerini daha yakından görmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

 

İLK KEZ TEKNOFEST’TE

Türkiye'nin Otomobili'nin ilk kez bir festivalde sergilendiğini vurgulayan Varank, otomobile yoğun ilgi gösterildiğini belirtti. Varank, TOGG ile dünyada değişen otomotiv endüstrisine Türkiye’nin cevabını verdiklerini ifade ederek, "Otomotiv endüstrisindeki dönüşümü erken vakitte görerek doğuştan elektrikli, otonom özellikleri olan ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olan, bu sayede de çok farklı teknolojileri çok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlattık. Proje de planlandığı şekilde gidiyor." ifadelerini kullandı.  

 

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIYORUZ

Geleceğin teknolojilerine yatırım yaptıklarını anlatan Varank, “Şu anda dünyada bir yarış var ama biz bundan 10-15 sene sonraki yarışı düşünerek planlamalarımızı yapıyoruz. Milli Uzay Programı'nı niye yapıyoruz? Dünyada şu anda uzay alanında müthiş bir yarış var. Özel şirketler her gün bir roket fırlatıyor, insanları uzaya gönderiyorlar. Ama biz bugünden o alana yatırım yapmadığımızda, onlar roket fırlatırken biz izlemek mecburiyetinde kalırız. Biz dünyadaki değişimi, dönüşümü yakalayacak şekilde gençlerimize, teknolojiye, Türkiye’ye yatırım yapıyoruz. Bugünümüzü kurtarmanın elbette derdindeyiz ama geleceği de yakalamanın derdindeyiz." şeklinde konuştu.

 

TÜM ÜLKE GURUR DUYACAK

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması gerektiğini vurgulayan Varank, “Bunu Türkiye’nin Otomobili yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesiyle tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin otomobillerine dönük üretim yapmayla ilgili kabiliyet kazanıyorlar. Türkiye’nin Otomobili 2022 sonunda seri üretim bandından indiğinde tüm ülke bu işle gurur duyacak." dedi.

 

ULUSLARARASI MARKA

TEKNOFEST’in yurt dışından da ziyaret edildiğini dile getiren Varank, "Biz TEKNOFEST’i daha uluslararası bir marka haline getirmek istiyoruz. Bizim amacımız şu; dünyada bir fikri olan, girişimi olan insanlar ‘TEKNOFEST diye bir yarışma var, biz buna katılalım, orada teknolojimizi gösterelim bu sayede de kendimize yeni yatırımcılar bulalım, bu teknolojiyi dünyaya tanıtalım.’ diye düşünsün istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/teknofestte-togg-surprizi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 407716
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.