/ EĞİTİM

Özel Eller Yöresel Lezzetler eTwinning Projesi

05 Mayıs 2021


Kayseri'de "Özel Eller Yöresel Lezzetler eTwinning Projesi" kapsamında 10 ilden 100 özel öğrenci, Ramazan Bayramı şekerlerini çevrim içi ortamda kendisi yaptı.

Kayseri Melikgazi ilçesinde bulunan İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulundaki öğretmenler, farklı illerde yiyecek içecek hizmeti alanında eğitim alan özel öğrencilerle sanal ortamda bir araya geldi.
 
Çevrim içi etkinliğe Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemal Özdemir, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Vasfi Seyhan ve veliler de katıldı.
 
"Bayram Şekerimi Kendim Yapıyorum" etkinliğinde özel öğrenciler, Kayseri'ye özgü "gilaburu" meyvesiyle bayram şekerlerini yaptılar. 
 
İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Osman Morsünbül, proje ile uzaktan eğitimde öğrencilere eğlenceli vakit geçirmeyi amaçladıklarını söyledi. 
 
Projenin bir diğer amacının ise öğrencilere gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması olduğunu ifade eden Morsünbül, Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını çocukların bu ayda şekerle buluştuğunu belirterek bayramda çocukların dışarı şeker toplamaya çıkamayacağını ve bu projeyle çocukların kendi şekerlerini sağlıklı bir şekilde evlerinde hazırladığını dile getirdi.
 
Morsünbül Kastamonu, İstanbul gibi 10 kentten yaklaşık 100 öğrencinin bu örnek nitelikteki etkinliğe katıldığını ifade etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/maharetli-ozel-eller-kendi-bayram-sekerlerini-cevrim-ici-ortamda-yapti/haber/23149/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 853517
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.