/ GÜNDEM

HES Uygulaması Artık Devrede

23 Eylül 2020

İçişleri bakanlığının kendi Web sitesinden yaptığı açıklamaya göre,
artık HES kodu sistemi başladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilen HES kodu uygulaması bugün başladı.
 
Yeni normal dönemde koronavirüsle mücadele kapsamında Bakanlığımızın yayımladığı genelge sonrası Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 Eylül 2020 itibarıyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bugün uygulanmaya başlandı.
 
İHA'da yer alan habere göre alınan karar sonrası, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, kaymakamlık binası girişinde işlemlerini gerçekleştirmek için gelen vatandaşların HES kodu kontrolünü gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulundu.
 
Hes Kodu Gösterilerek İçeri Giriliyor
 
HES kodu uygulaması denetiminde açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek şu açıklamada bulundu:
 
"Bütün kamu kurum ve kuruşlarının girişlerinde “HES” kodunun zorunlu hale getirilmesinin ilk günü. Üsküdar Kaymakamlığı olarak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Girişte yığılmanın yaşanmaması için gerekli tedbirlerimizi aldık. Personel girişimiz ile vatandaş girişimizi ayırdık. Personel girişinde ben dahil çalışan tüm arkadaşlarımız HES kod uygulamamızı göstererek içeri giriyoruz"

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/hes-uygulamasi-hayata-gecirildi




YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 432736
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.