/ EKONOMİ

Devlet Korumasındaki Gençlerin YKS Başarısı

04 Ağustos 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal hizmet modellerinden yararlanan 650 öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girdi. 650 öğrenciden 3’ü aldıkları başarılı sonuçlarla sıralamada ilk 10 bine girdi. İlk 10 bine girenler 431 puanla (3376’ncı sıradan) Karaman’dan Mustafa Kömür, 414 puanla (6702’nci sıradan) Ordu’dan Ebru Topkara ve 413 puanla (7224’üncü sıradan) Mersin’den Gülsün Yağmur Özdemir oldu. Sıralamada ilk 100 bine toplam 34 öğrenci girdi.

Devlet koruması altında bulunan öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik sürdürülen çalışmalar çocukların üniversite sınav sonuçlarına da olumlu yansıdı. Bakanlığın sosyal hizmet modelleri ile desteklenen öğrencilerin okul başarısını arttırmaya yönelik yürütülen sosyal hizmet modelleri sayesinde öğrencilerin istediği bölümlere yerleşme oranında da artış sağladı. Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil alanlarındaki sıralamada 34 öğrenci ilk 100 bine girerken; 3 öğrenci de ilk 10 binde yer aldı.

Bakanlık Öğrencileri Yükseköğrenimde de Yalnız Bırakmıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal hizmet modellerinden yararlanan öğrencilerin akademik başarısını arttırmaya yönelik tüm imkanlarını seferber ediyor. Çocukların okul başarısına ek olarak sportif ve sanatsal çalışmalara da önem veriliyor.

Gençlere Aylık 1168 TL Harçlık ve Öğrenim Bursu Sağlanıyor

Üniversite öğrenimleri süresince tercihleri doğrultusunda çocuk bakım kuruluşlarından veya Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan ücretsiz yararlanıyorlar. Gereksinimleri göz önünde tutularak gençlere yılda iki kez giyim desteği veriliyor. Gençlere aylık 1.168 TL harçlık ve öğrenim bursu sağlanıyor. Korunma ve bakım kararlı olup öğrenime devam eden gençlerin kitap, kırtasiye, kurs, sınav giriş harcı ve ders için gerekli olan her türlü araç gereç ve materyal gibi gereksinimleri karşılanıyor.

Psikososyal Destek Sağlanıyor

Gençlerin okullarına gidiş-gelişlerindeki ulaşım giderleri karşılanırken; üç öğün ücretsiz yemek imkânı da sağlanıyor. Yükseköğretimini tamamlayan gençlere de öğrenim durumlarına uygun unvanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı sağlanıyor.

Bakanlık, yükseköğretime devam eden gençlere gereksinimleri doğrultusunda psikososyal destek sağlayarak, rehberlik ve danışmanlık hizmeti de veriyor.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/devlet-korumasindaki-genclerin-yks-basarisi/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 394008
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.