/ SAĞLIK

Bakan Selçuk: “Kanser Hastalarımızı Tedavi Sürecinde Yalnız Bırakmıyoruz”

02 Nisan 2021

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geri ödemedeki 827 ilaç ile kanser hastalarının tedavilerini desteklediklerini belirterek, "Kanser hastalarımızı tedavi sürecinde yalnız bırakmıyoruz” dedi.

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, kanser hastalarının radyoterapi, kemoterapi, radyoizotop ve cerrahi işlemlerinden ilave ücret almadıklarını belirtti.

Kanser hastalarına yönelik koruyucu sağlık hizmetinden malullük aylığına kadar birçok konuda destek sağladıklarını kaydeden Bakan Selçuk, şunları söyledi:

 “Evde sağlık hizmeti alan kanser hastalarının, 'muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip' işlem bedellerini karşılıyoruz. Yol, gündelik ve refakatçi giderlerini SUT kapsamında karşılıyoruz. Kanser hastalarına kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmeti sunuyoruz. İlk teşhis tarihinden itibaren kurumumuza başvuruda bulunan kanser hastalarına, 10 yıl sigortalı çalışması, 1800 gün sigorta primi olması, çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybetmesi durumunda kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlıyoruz. Buna ek olarak hastalık hallerine bağlı ortaya çıkan iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneği veriyoruz. "

Sağlığa Erişimini Sağlıyoruz

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında verilen hizmetlere yönelik paylaşımda da bulunan Bakan Selçuk, tüm vatandaşların sağlığa erişimlerini sağladıklarını belirtti.

Selçuk, aktif olarak SSK (4/A), Bağ-Kur (4/B), Emekli Sandığı (4/C) kapsamındaki sigortalılar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ve herhangi bir sigortası bulunmayanların aylık 107,33 lira GSS primi ödeyerek kendisi ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlığa erişimlerini sağladıklarını anımsattı.

Herhangi bir geliri ve sosyal güvencesi olmayanların gelir testine başvuru yaparak yaşadığı hanede aile içi kişi başı geliri, brüt asgari ücretin üçte birinin altındakilerin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin GSS primlerini ödediklerine dikkati çeken Bakan

Selçuk, şunları kaydetti:

"Hiçbir şart aranmaksızın, 18 yaşını doldurmamış çocuklarımızın, gençlerimizin (lise mezunlarına 20 yaş, üniversite mezunlarına 25 yaşa kadar), 65 yaş aylığı alan yaşlılarımızın, hamilelik-gebelik halindeki kadınlarımızın, yeni doğanlarımızın, iş kazası geçirenlerin, trafik kazası geçirenlerin, acil vakalı hastalarımızın sağlığa erişimini sağlıyoruz."

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-kanser-hastalarimizi-tedavi-surecinde-yalniz-birakmiyoruz/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 449883
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.