/ EKONOMİ

TOGG'un Batarya Modülü Ve Paketi Türkiye'de Üretilecek

21 Ekim 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili'nin batarya modülü ve paketinin Farasis ile birlikte Türkiye'de üretileceğini belirterek, “Böylece, batarya teknolojilerinde ülkemizde yeni kabiliyetler oluşacak, dışa bağımlılık azalacak ve mobilite ekosistemi hızla gelişecek.” ifadelerini kullandı.

STRATEJİK ORTAKLIK

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geliştirmekte olduğu elektrikli araç ürün gamı içindeki en temel bileşenlerden biri olan batarya için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis'i iş ortağı olarak seçti. Anlaşmaya göre, TOGG’un batarya modülü ve paketi Türkiye’de üretilecek.

İŞ BİRLİĞİ GENİŞLETİLECEK

TOGG ve Farasis tarafından, Bilişim Vadisi’nde TOGG Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla kapsamlı niyet mektubu imzalandı. Bu çerçevede, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümleri bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunularak iş birliği genişletilecek. 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Bakan Varank, Twitter hesabından, Türkiye'nin Otomobili'nin temel bileşenlerinden biri olan bataryanın üretimi için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis'in seçilmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Atılan adımın önemine dikkati çeken Varank, “Türkiye'nin Otomobili'nin batarya modülü ve paketi, Farasis ile birlikte Türkiye'de üretilecek. Böylece, batarya teknolojilerinde ülkemizde yeni kabiliyetler oluşacak, dışa bağımlılık azalacak ve mobilite ekosistemi hızla gelişecek. Hayırlı olsun.” değerlendirmesini yaptı.

TEMİZ VE VERİMLİ ENERJİ

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketinin de Türkiye'nin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacağını belirterek, “Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.

“AR-GE YETKİNLİKLERİNİ GELİŞTİRECEK”

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ise, bu iş birliğinin elektrikli araç bataryası üretmenin ötesine geçeceğini kaydederek, “Ülkemizde batarya Ar-ge yetkinliklerini geliştirecek ve otomotiv üreticilerinin elektrikli araç projelerini Türkiye’ye taşımalarını tetikleyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

UZUN VADELİ ORTAKLIK

Niyet mektubu imza törenine çevrimiçi olarak katılan Farasis Kurucu Ortağı ve CEO'su Dr.Yu Wang, “Batarya tedarikiyle başlayan bu iş birliğinin uzun vadeli bir ortaklığa dönüşecek olmasından dolayı heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

"TALEPTE ARTIŞ YAŞANMASINI BEKLİYORUZ"

Bilişim Vadisi’ndeki imza törenine bizzat katılan ve iş birliği çalışmalarını en başından beri yürüten Farasis Avrupa Organizasyonu Yöneticisi Sebastian Wolf da “Türkiye’de gerek otomotiv gerekse otomotiv dışı pazarda Li-Ion akülere olan talepte önemli bir artış yaşanmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

2002 YILINDA KURULDU

Farasis Energy (Ganzhou) Ltd.'nin selefi olan Farasis Energy Inc., 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kuruldu. Enerji yoğunluğu ile öncü olan Li-ion pillerle Çin ve Avrupa'da yayıldı. Farklı pazarlarda geniş bir pil çözümleri portföyü sundu ve küresel müşteriler oluşturdu. Şirket, 3 küresel Ar-Ge merkezi ve 4 binden fazla çalışanıyla şu anda BEV (pilli elektrikli araç) pazarı için en büyük kesecik (pouch) tipi hücre üreticilerinden ve batarya geliştirme, üretim ve kullanım ömrünün sonuna kadar tek elden enerji depolama çözümü sunabilmekte olan Farasis Avrupa'da yüzde 100 CO2 nötr fabrika kuran ilk pil hücresi üreticilerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/batarya-modulu-ve-paketi-turkiyede-uretilecek



YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 642355
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.