/ EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Ne Zaman Yüz Yüze Eğitime Başlayacak

08 Ocak 2021

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren yüz yüze başlanacak. Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze yapılan alan derslerinin, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine devam edilecek. Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları da yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Koronavirüs salgını sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği, resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında ara verilmiş, eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Hayat boyu öğrenme kurularımda birtakım kursların eğitiminin ise yüz yüze yapılabileceği bildirilmişti. 
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, yapılan değerlendirme neticesinde, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 itibarıyla yüz yüze başlanacağı bildirildi.
 
Buna göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020'de durdurulan kurslar kapsamında eksik kalan ders saatlerin tamamı, yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.
Açık öğretim liselerinin yüz yüze yapılan alan dersleri de uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze yapılan alan derslerinin, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine devam edilecek.
 
Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları da yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.
 
Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021'den itibaren yüz yüze başlanacak, salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/hayat-boyu-ogrenme-kurumlari-11-ocakta-yuz-yuze-egitime-baslayacak/haber/22295/tr



YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 367700
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.