/ EĞİTİM

Ziya Öğretmen Açık Havada Çocuklarla Buluştu

21 Nisan 2021

23 Nisan Mutlu Olsun" diyerek başlatılan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Ziya Öğretmen, ortaokul öğrencileriyle açık hava söyleşisinde buluştu. Salgın koşullarının uzun süredir sosyal hayattan, arkadaşlarından uzak bıraktığı çocuklar sosyalleşerek "iyi olsun" diye gerçekleştirilen buluşmada Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Pergel de eşlik etti. Çocuklar sordu, Ziya Öğretmen yanıtladı, Pergel oyunla sohbete katıldı.  Sorular daha çok Millî Eğitim Bakanı Selçuk'un çocukluğuna, tavsiyelerine yönelik oldu.

Ziya Öğretmen, salgın koşullarında mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alarak Ankara'nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde yaşayan 11 ortaokul öğrencisiyle açık hava söyleşisinde buluştu.
Sohbetin konusu, çocukların bugünlerde yaşadığı duygusal zorluklardı.
"Ben her gün sizlerle buluşmaya çalışıyorum ama sizin bayramınız olan bu haftada bir arada olmak, bana ayrı bir mutluluk veriyor. 23 Nisan bu sene kutlu olsun diye değil; mutlu olsun diye program yaptık. Salgın döneminde mutluluk daha çok öne çıktı. " diyen Ziya Öğretmen, neler hissettiklerini sordu çocuklara. 
Çocuklar, salgın denilince akıllarına ilk gelenleri paylaştılar... 1 yıl önce hayatımıza giren ve her gün defalarca kullandığımız karantina, maske, dezenfektan, uzaktan eğitim dediler...
Çocukların soruları Ziya Öğretmen'in dinlediği müziklere, sevdiği yemeklere, çocukluğuna, gündelik yaşamına ilişkindi...
'En büyük korkunuz ne?' sorusunu Ziya Öğretmen, "Çocuklarımızın, sizlerin geleceğine ilişkin olarak olması gerekenleri yapamamak. Sizler için parlak bir gelecek kurmakta eksik bazı şeyler bırakmak. Biz elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz, yeter ki sizlerin geleceği güzel olsun." sözleriyle yanıtladı.
 
"EBA benim için Millî Eğitim Bakanlığının en önemli projelerinden biri"
Salgın döneminde en çok kullandıkları EBA ile ilgili Ziya Öğretmenin söyleyeceklerini de merak ediyordu çocuklar... Bakan Selçuk, "EBA bütün dünyada bir marka hâline geldi. Bazen daha da geliştirmemiz gerekiyor, işlerin tam istediğimiz gibi gitmediği de oluyor ama bunlar, hayatın cilvesi. Bunu da olağan karşılamaya çalışıyoruz. EBA benim için Millî Eğitim Bakanlığının en önemli projelerinden birisi." yanıtını verdi.
"Bu dönemde evdeyiz, kendimizi geliştirmek için neler yapalım?" diye sordu çocuklar. Ziya Öğretmen ruhlarını, beyin gelişimlerini beslemek için bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Salgın döneminde çocuk olsaydı aynı onlar gibi kendisinin de sıkılacağını ifade ederek şöyle devam etti:
"Bu dönem, bir enstrüman çalmayı öğrenmek için fırsat olabilir. Bugünlerde internetten de bunu öğrenebilirsiniz. Sporun bir alanıyla ilgilenmenizi çok isterim. Duygusal rahatlık ve duygusal olarak kendini iyi hissetmek, mutlu olmak çok daha önemli hâle geldi. Sanatla uğraşmak, zor dönemlerin ilacıdır. Fırsat buldukça yazın, yazma konusunda kendinizi geliştirirseniz kitap okuma konusunda çok rahatlarsınız. Çok sevdiğiniz bir iki arkadaşınızla bazı paylaşımlarda bulunmak önemli. Çok kişi olmadan, açık havada ya da dijital ortamda da bir buluşma olabilir."  
 
"Pergel bana çocukluğumu hatırlatıyor"
Sohbette arka planda bazen de tam merkezde Pergel de vardı. Pergel çocuklarla oyun oynadı. "Onunla arasının nasıl olduğu'"soruları geldi Ziya Öğretmen'e.
Bakan Selçuk, "Pergel barınaktan ilk geldiğinde çok hastaydı, o kadar zayıftı ki bacakları pergel gibiydi, o yüzden adını böyle verdik. Hemen her gün öğle vakti buluşuyoruz. Onu beslemek, yemek vermek, onunla oynamak benim için büyük bir eğlence. Çocukluğumu hatırlatıyor. Çocukken köpeklerimle oynadığım oyunları hatırlatıyor." diye konuştu.
Son söz yine 'iyi olmak' üzerine oldu. Ziya Öğretmen, "Hiç umudu kesmek yok. Bütün dünyaya örnek olacağız, hepimiz iyi olacağız." dedi.
Programın tamamı tüm çocuklara ulaşmak için önümüzdeki günlerde TRT EBA televizyonu ekranlarında olacak.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ziya-ogretmen-acik-havada-cocuklarla-bulustu/haber/23060/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 31064
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.