/ GÜNDEM

Koruyucu Aile Biriminde Görev Yapan Meslek Elemanlarına Eğitici Eğitimi

08 Kasım 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aile hizmetinin önemli bileşenlerinden birisi olan koruyucu aile eğitimlerini sürdürüyor. Bakanlık, hizmet kapsamında koruyucu ailelere yönelik verilecek eğitimlerin Türkiye genelinde etkin şekilde sağlanması için 81 il koruyucu aile biriminde görev yapan meslek elemanlarına “Eğitici Eğitimi” veriliyor.

Bakanlık, koruyucu aile hizmeti kapsamında iki eğitim paketi hazırladı. Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitimi, korunmaya ihtiyacı olan çocuğun öz ailesi dışında bir başka aile yanında yetiştirilmesine ilişkin olarak verilen temel nitelikteki eğitimleri kapsıyor. Koruyucu Aile İkinci Kademe Eğitimi de özel zorlukları ve ihtiyaçları olan korunmaya ihtiyacı olan çocuğa hizmet sunmak üzere koruyucu aile temel eğitimini almış kişilere veriliyor.

Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitim Modülü, ‘Ergenlik’, ‘Özel Gereksinimli Çocuklar’, ‘Sağlıklı Geçişler’ ve ‘Güçlenme ve Stresle Başa Çıkma’ adını taşıyan 4 yeni modülü içeriyor. Pilot eğitimler, oluşturulan yeni modüllerin hazırlanmasında görev alan akademisyenler tarafından veriliyor.

Koruyucu ailelere yönelik verilmeye başlanan eğitimler, 12 Kasım 2020 tarihine kadar sürecek.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/81-ilde-koruyucu-aile-biriminde-gorev-yapan-meslek-elemanlarina-egitici-egitimi/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 540884
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.