/ TEKNOLOJİ

“AZİZ SANCAR” BULUŞMASI

27 Eylül 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin bilim ve teknoloji ekosistemini istişare ettiklerini kaydeden Bakan Varank, “Türkiye’yi dünyanın her yerinden bilim insanları için bir cazibe merkezi yapmak için önümüzdeki dönemde de güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Görüşmeye, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de katıldı.

 

GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ

Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile yaptığı görüşmeye ilişkin, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Varank, “Aziz Sancar hocamızla Türkiye’nin bilim ve teknoloji ekosistemi hakkında istişare etme fırsatı bulduk. Türkiye’yi dünyanın her yerinden bilim insanları için bir cazibe merkezi yapmak için önümüzdeki dönemde de güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR MASADAYDI

Türkiye’de bilim ve teknoloji alanındaki mevcut durum ve gelecekteki faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, Sancar’ın yürüttüğü bilimsel çalışmalar ele alındı. Görüşmede ayrıca, Türkiye’deki bilim insanlarının gelişimi için gelecek dönemde devreye alınacak özel burs programının detayları da konuşuldu.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/aziz-sancar-bulusmasi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 422699
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.