/ GÜNDEM

Elektronik Ev Eşyaları, Engelli Vatandaşlar İçin Artık Daha Erişilebilir Olacak

03 Mart 2021


Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, erişilebilirlik çalışmalarına elektronik ev eşyaları ürünlerini de dahil ederek kapsamını genişletiyor.

Bakanlık, televizyon başta olmak üzere temel bilgi teknolojileriyle ilgili araç ve teçhizatların engelli erişimine uygun donanımlara sahip olmadığı, engelli erişimine uygun olarak adlandırılan akıllı kumanda, akıllı TV gibi araçların ise özellikle görme engellilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığına dair gelen başvurular üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde engellilerle ilgili federasyon ve dernek temsilcileri başta olmak üzere, bakanlıkların ilgili kurumları, elektronik sanayi, beyaz eşya yan sanayi, klima imalatçıları ile ilgili üretici, ihracatçı ve tüketici dernek temsilcileri ile konuyla ilgilenen akademisyenlerden oluşan çevrimiçi toplantı düzenlendi.

Toplantıda; engelliler ve ilgili dernekler tarafından elektronik ev eşyaları konusunda engellilerin yaşadıkları sorunların neler olduğu aktarıldı. Elektronik ev eşyaları üreticilerinin engellilerle ilgili düzenlemeleri ve ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, konuyla ilgili katılımcıların değerlendirmeleri alındı.

Toplantılara, önümüzdeki günlerde de geniş kapsamlı olarak devam edilmesi planlanıyor.

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/elektronik-ev-esyalari-engelli-vatandaslar-icin-artik-daha-erisilebilir-olacak/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 348298
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.