/ EĞİTİM

Her Özel Eğitim Uygulama Okuluna Tasarım Beceri Atölyesi Kuruluyor

07 Mart 2021

Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği, el becerilerini geliştirmelerine destek olan Tasarım Beceri Atölyeleri'nin kurulmasında tüm Türkiye'de 100.000 atölye hedefine doğru çalışmalar sürerken Özel Eğitim Uygulama okullarında eğitim alan her çocuğun bu atölyelerden yararlanması için yeni bir proje başlatıldı. Tüm Özel Eğitim Uygulama okullarına TBA'lar kurulacak.

Türkiye genelinde orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği veya otizm spektrum bozukluğu bulunan öğrencilere eğitim verilen 979 Özel Eğitim Uygulama Okulu bulunuyor.

Bu okullarda toplam 31.714 öğrenci eğitim alıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kapsamındaki öğrencilerin tamamının el becerilerini geliştireceği, üretimler yapabileceği Tasarım Beceri Atölyeleri'nin tüm okullara kurulması için yeni bir çalışma başlattı. Her Özel Eğitim Uygulama Okulu'na en az bir tane TBA kurulması için hazırlıklar tamamlandı. 

"Tasarım Beceri Atölyeleri çocuklarımızın yaşam becerilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak"

Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın ön planda olduğu atölyelerin her geçen gün yaygınlaşarak daha çok çocuğa ulaşmasını çok önemsediğini dile getiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklarımızın ellerini kullanmalarına fırsat vererek teori ve pratiği birleştirmek istiyoruz. Bu atölyelerle esas hedefimiz, çocuğun tabiatına hürmet etmek ve onu hiza taşı olarak alıp takip etmek. Özel çocuklarımıza sunduğumuz eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve evlatlarımızın sosyal gelişimlerini destekleyerek toplumsal yaşama uyumlarını arttırmak için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında her özel eğitim okulumuza en az bir Tasarım Beceri Atölyesi kurulması için güzel bir adım attık." dedi.

Tasarım Beceri Atölyeleri'nin, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimlerinin desteklenmesi ve yaşam becerilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirten Bakan Selçuk, çocukların bu atölyelerde kendilerini, çevrelerini ve meslekleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını ifade etti.

979 özel eğitim uygulama okulunun tamamında en az bir Tasarım Beceri Atölyesi kurulacağının altını çizen Ziya Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/her-ozel-egitim-uygulama-okuluna-tasarim-beceri-atolyesi-kuruluyor/haber/22707/tr








YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 170512
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.