/ EĞİTİM

Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Çalışma Fasiküllerinin 5. Üniteleri Yayında

04 Mart 2021

Millî Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sürecinin farklı koşullarını dikkate alarak ilk, ortaokul ve liselerdeki tüm öğrenciler için sunduğu kaynak desteğini giderek daha da büyütüyor. İlk 4 ünitelik çalışma fasiküllerinin ardından ortaokul öğrencilerinin tümü için 5. üniteden 2800 soru içeren 42 fasikül daha yayımlandı. Yaşanılan sürecin farkı dikkate alınarak öğrencilere sunulan kaynak desteğinin ölçeğinin büyütüldüğünü dile getiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, desteğin devam edeceğini belirtti.

Ortaokul 5, 6, 7 ve 8.sınıflar için 1, 2, 3 ve 4. üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerinin ardından 5. ünitenin çalışma fasikülleri de yayında...
 
İlk dört üniteyi kapsayan 192 fasikülde 14.200 soru öğrencilere sunulmuştu. 
 
Çalışma fasikülleri, işlenen konuların pekiştirilerek öğrenmeyi kalıcı hâle getirecek ve farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlandı. 
 
Fasiküller; 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler (8. sınıflar için T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük) branşlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlandı. Fasiküllerde çeşitli soru türlerinin yanı sıra eşleştirme, bulmaca gibi eğlenceli etkinliklere de yer verildi.
 
Beşinci üniteleri kapsayan 2800 soru içeren 42 fasikül yayımlandı
8. sınıf düzeyinde 3 Türkçe Fasikülü, 4 Matematik Fasikülü, 4 Fen Bilimleri Fasikülü ve 3 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Fasikülü olmak üzere toplam 14 fasikül hazırlandı. 
 
7. sınıf düzeyinde 3 Türkçe Fasikülü, 2 Matematik Fasikülü, 2 Fen Bilimleri Fasikülü ve 3 Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 10 adet fasikül hazırlandı.
 
6. sınıf düzeyinde 2 Türkçe Fasikülü, 2 Matematik Fasikülü, 2 Fen Bilimleri Fasikülü ve 3 Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 9 fasikül ve 5. sınıf düzeyinde 2 Türkçe Fasikülü, 3 Matematik Fasikülü, 2  Fen Bilimleri Fasikülü ve 2 Sosyal Bilgiler Fasikülü olmak üzere toplam 9 fasikül hazırlandı. 
 
Öğrencilerin erişimine açılan 42 fasikülde 2800 soru yer alıyor. 
 
Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan fasiküllere, http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.
 
Yaşanılan sürecin farkı dikkate alınarak öğrencilere sunulan kaynak desteğinin ölçeğinin büyütüldüğünü dile getiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğrencilerimizin yanında olabilmek için salgın döneminde onlara sunduğumuz kaynakları çeşitlendiriyoruz. Daha önce çok sayıda kaynak desteği sağladık. Örneğin Kazanım Kavrama Testleri, LGS için Örnek Sorular ve Çalışma soruları; 5,6 ve 7. sınıflar için Beceri Temelli Testler; 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için Tekrar Testleri; ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları yayımladık. Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 1, 2, 3 ve 4. üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerini daha önce yayımlamıştık. Bugün de ortaokul öğrencilerimiz için tüm sınıf seviyelerinde çalışma fasiküllerinin beşinci ünitelerini erişime açtık. Desteğimiz devam edecek." diye konuştu. 
 
Selçuk, öğrencilere kaynak desteği sürecini başarılı bir şekilde koordine eden Bakan Yardımsı Mahmut Özer'e, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, 81 ilde Ölçme değerlendirme merkezlerinde hazırlıklara katkı veren tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ortaokul-ogrencilerine-yonelik-calisma-fasikullerinin-5-uniteleri-yayinda/haber/22675/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 115399
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.