/ TEKNOLOJİ

Anne Kızlık Soyadı Artık Sorulmayacak

03 Temmuz 2020

1 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak yeni dönemle birlikte artık kimlik bilgileri üzerinden doğrulama yapılamayacak. Elektronik kimlik kartları ve pin numaraları kimlik doğrulama işlemlerinde için kullanılacak.

Bankaların kullandığı bilgi sistemlerinin yönetimi, elektronik bankacılık hizmetlerine ilişkin esasları düzenleyen ve kimlik doğrulamada eski yöntemleri kaldıran yönetmeliğin birinci ayağı 1 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe girdi.

Yeni uygulamaya göre, çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcileri üzerinden anne kızlık soyadı başta olmak üzere kimlik bilgileri üzerinden doğrulama yapılamayacak. Müşterilere gönderilen SMS ve e-postalar doğrulanmış, teyit edilmiş adreslere gönderilecek. Bankaların teyit etmediği telefonlara, e-postalara hiçbir şekilde mesaj atılmayacak.

Böylelikle yönetmelik online işlemlerin de önünü açmış oluyor. Kimlik paylaşım sistemi üzerinden yapılacak doğrulama ile müşteriler ile finansal kurumların zorunlu olarak yüz yüze yaptığı işlemler elektronik ortama taşınmış olacak. 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 759123
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.