/ TEKNOLOJİ

TEKNOFEST’te Geri Sayım Başladı

25 Ağustos 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için geri sayım başladı. Gaziantep’te bu yıl üçüncüsü yapılacak olan TEKNOFEST 2020’de milli teknoloji üretimi için farkındalık oluşturmak hedefleniyor. 

Türkiye'nin önemli kurumları ve firmalarının destekleriyle TEKNOFEST, 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Festivalde, havacılıktan otomotive, tarım teknolojilerinden simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından eğitim teknolojilerine kadar uzanan 23 farklı kategorideki Teknoloji Yarışmaları büyük ilgi görüyor.

KIYASIYA MÜCADELE

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te bu yılki teknoloji yarışmalarında 20 bin 197 takımdaki 100 bin genç kıyasıya mücadele ediyor. Ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlandı. TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 3 milyon TL'nin üzerinde ödül verilecek.

81 İLDEN BAŞVURU YAPILDI

TEKNOFEST 2020 teknoloji yarışmalarına bu yıl Türkiye'nin 81 ilinden başvuru yapıldı. En çok başvuru 3 bin 891 ile başvuru Gaziantep'ten oldu. Gaziantep'i 2 bin 625 başvuruyla İstanbul ve bin 117 başvuru ile Ankara takip etti.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/teknofestte-geri-sayim-basladi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 842636
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.