/ SAĞLIK

Hamileliğin 5. Haftası Hakkında Merak Edilenler

01 Haziran 2020

Bebeğiniz artık rahim içine yerleşti ve vücudunuza Beta HGC adı verilen hormon salgısı ile sinyaller göndermeye başladı. Beta HGC hormonu, yalnızca hamilelik durumunda salgılanır ve idrar ya da kanda saptanabilir.

Bu hafta içerisinde bedeninizde, değişimleri fark etmeye başlayacaksınız. Gün içerisinde ya da akşam erken saatlerde uykunuz gelebilir ki bu çok normal. Hafif iştahsızlık ve bazı kokulara duyarlılık hissetmeye başlamanız da çok normal. Bunların hepsi hormonsal değişiminizin birer sonucunda oluşan durumlardır.

Folik asit, artık ihmale gelmeyecek durumlardandır.Doktor randevusu almayı ihmal etmeyin.

Sabahları mide bulantıları ve kusma ile güne başlıyorsanız, bu sizin için sıkıcı bir durum  olsa da, işlerin bebeğiniz için yolunda gittiğinin bir işaretidir.

Beslenme planınızı gün içerisinde 3 ana öğün 2 veya 3 ara öğün şeklinde planlamalısınız. Böylelikle hem metabolizmanızı hızlandırmış hem de açlık krizlerini önlemiş olursunuz.

Beslenmenizde dikkat etmeniz gereken noktaların bazıları ise şöyledir:

Bu dönem, kabızlık, şişkinlik ve gaz sıkıntıları çekebilirsiniz. Ara öğünlerinizde kuru kayısı, erik veya taze meyve yemek iyi gelecektir.

Gün içerisinde 2 ceviz, 5-6 badem veya fındık tüketebilirsiniz. Kuru yemişlerin yanında protein içeriği yüksek süt, ayran veya kefir gibi besinleri tüketmek kan şekerinizin dengelenmesini sağlayacak ve açlık krizlerini önleyecektir.

Öğleden önce ve öğleden sonra olacak şekilde ara öğünlerinizi ayırın. Bu hem bağırsaklarınızı çalıştıracak hem de kan şekerinizin düzenli olmasına yardımcı olacak. Doktorunuzun tavsiye ettiği vitaminleri ihmal etmeyin.

Bol sıvı tüketin. 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 668710
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.