/ SİNEMA

CAPTAIN PHILIPS

09 Ekim 2019

Kaptan Phillips 2013 yılı Amerikan yapımı Paul Greengrass tarafından yönetilen bir gerilim filmidir. Başrollerinde Tom Hanks ve Barkhad Abdi yer almış. Ticari denizci Kaptan Richard Phillips'in 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından rehine alınmasını anlatan gerçek yaşamdan alıntılanmış bir filmdir.



2009 senesinin Nisan ayında yola çıkan MV Maersk Alabama isimli Amerikan kargo gemisi, Somali'nin doğu kıyılarında korsanlar tarafından saldırıya uğrar. Bu durum Amerikalılar'ın yaklaşık 200 yüzyıldır başına gelmeyen türden bir korsan saldırısı.
Geminin dümenindeki deneyimli kaptan Richard Phillips, tayfasını kurtarabilmek için kendini rehine olarak feda eder.

Korsan grubuyla, özellikle de liderleri Muse ile psikolojik bir savaşın içerisinde yer aldığı bu süreç, kendisini kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin de eş zamanlı çabasıyla oldukça yüksek tansiyonlu anlara ev sahipliği yapıyor.Bourne serisinin son iki filminin yanı sıra Bloody Sunday ve United 93 gibi unutulmaz filmlere imza atan Paul Greengrass'in yönetmenliğini üstlendiği 'Captain Phillips'in başrollerinde Tom Hanks, Catherine Keener ve Michael Chernus bulunuyor. Tom Hanks ve canlandırdığı kaptan ile yan yana.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 426009
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.