/ EKONOMİ

Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

01 Ekim 2020

Bakanlığımızca bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanılması, doğru, güncel ve kesin verilere dayanan bir bilgi akışı ile karar verme süreçlerinin hızlanması amaçlarıyla oluşturulan Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında ihracatçılarımız sisteme kayıt olmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, Hariçte İşleme Rejiminin (HİR) işleyişinde kağıtsız uygulamaya geçilmiş olup, ihracatçılarımızın bu rejime ilişkin izin belge başvuruları ve incelemeleri 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Destek Yönetim Sistemi HİR modülünün devreye alınması Ticaret Bakanlığı hizmetlerinden firmalarımızın en kolay ve dijital ortamda faydalanabilmesine yönelik çalışmalarımıza önemli katkı sağlayacaktır.

İhracatçılarımız DYS Otomasyon Sistemine yararlanıcı kayıtlarını yaptırmalarını müteakip Hariçte İşleme Rejimiyle ile ilgili tüm iş ve işlemlerini sistem üzerinden yapabilecektir.

DYS kapsamında yer alan ihracatta devlet yardımı modülü de 31.12.2020 tarihine kadar kademeli olarak devreye alınacak ve Ticaret Bakanlığınca verilen tüm devlet desteklerine başvuru ve inceleme işlemleri sadece DYS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamak, ihracatçılarımızın önündeki engellerin kaldırılarak yapılacak işlemlerde kolaylaştırıcı tedbirler almak yönünde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Kaynak:https://ticaret.gov.tr/haberler/haricte-isleme-rejiminin-isleyisinde-kagitsiz-uygulamaya-gecildi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 1117
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.