/ EĞİTİM

Mesleki Eğitimde Üretim Kapasitesi Dört Kat Arttı

15 Mart 2021

Hatay'da toplantıya katılan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Hatay'da mesleki eğitim okullarında yapılan üretimden elde edilen gelirin 2017 yılında 4,9 milyon lira iken bu miktarın Kovid-19 salgınına rağmen 2020 yılında 18,6 milyon liraya yükseldiğini ifade ederek "Hatay'da mesleki eğitimde üretim kapasitesi son üç yılda yaklaşık dört kat arttı." diye konuştu.

Mesleki eğitimde eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için atılan adımları değerlendirmek üzere Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, burada yapılan toplantıda Hatay'ın mesleki eğitimde oldukça güçlü bir noktaya geldiğini vurguladı.
 
Hatay'da mesleki eğitimi güçlendirmek için her türlü desteği sağladıklarını aktaran Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, şunları kaydetti: "Hatay'da tüm arkadaşlarımız yoğun çaba içerisindeler. Sektörle iş birliklerimizin ölçeği giderek büyüyor. Öğrencilerimizin mesleki eğitime yönelimleri de artmaya başladı. Okullarımızın altyapı ve atölye eksikliklerini giderdik. Kentte uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında yapılan üretim miktarı da oldukça arttı. Örneğin, döner sermaye kapsamında Hatay'da mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir 2017 yılında 4,9 milyon lira iken bu miktar Kovid-19 salgınına rağmen 2020 yılında 18,6 milyon liraya yükseldi. Yani Hatay'da mesleki eğitimde üretim kapasitesi son üç yılda yaklaşık dört kat arttı."
 
"İlk Solunum Cihazı ve N95 Maske Makinesi Hatay'da Üretildi"
Özer, salgın ile mücadele günlerinde, mesleki eğitimdeki üretim kapasitesini toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçirdiklerinin altını çizerek Hatay'daki mesleki eğitimin bu dönemde inanılmaz bir performans gösterdiğini dile getirdi.
 
Bu süreçte bazı ilklerin yaşandığını anlatan Özer, "Maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık önlük ve tuluma kadar ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm ürünler Hatay'da üretilebildi. İlk solunum cihazı ve N95 maske makinesi Hatay'da üretildi. Tüm bu gelişmeler Hatay'da mesleki eğitimin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli başarılar." ifadelerini kullandı.
 
Mesleki eğitimde patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini artırmak için AR-GE merkezleri kurduklarını anlatan Özer, şunları söyledi: "Bu kapsamda Hatay'da da alanında güçlü meslek okullarımızda AR-GE merkezleri kurduk. AR-GE merkezlerimizin 2021 yılı proje başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hatay İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan AR-GE merkezlerimizin projeleri kabul edildi ve projelere gerekli finansman destekleri sağlandı. Hatay'daki başarıda ortak hareket etmek oldukça etkili oldu."
 
Özer, bu başarıların elde edilmesindeki katkılarından dolayı Hatay Valisi Rahmi Doğan'a, milletvekillerine, belediye başkanlarına, oda başkanlarına, hayırseverlere, paydaşlara ve sektör temsilcilerine teşekkür ederek Hatay'da bu süreci başarı ile yürüten Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve çalışma arkadaşlarını başarıları için kutladı.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/mesleki-egitimde-uretim-kapasitesi-dort-kat-artti/haber/22777/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 181678
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.