/ GÜNDEM

15 Bin Yeni Öğretmen Atama Müjdesi

09 Eylül 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
 
Atama müjdesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 
 
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Eylül'de 20 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdikten sonra 15 bin yeni atama müjdesi vermesi, bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir.
 
Öğretmen adayları adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. 15 bin yeni öğretmen atamasına desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel'e de teşekkür ederim.
 
Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için insan kaynağımıza yapılan bu yatırımların eğitim sistemimizin kalitesini daha da artıracağına şüphem yok. Yeni atamalarla Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci oranları, OECD ülkeleri ortalamasına daha da yaklaşacaktır."
 
Atamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini, branş dağılımları ve atama takviminin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Özer, "15 bin öğretmen atamamız, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Kaynak:https://www.meb.gov.tr/15-bin-yeni-ogretmen-atama-mujdesi/haber/24018/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 187243
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.