/ GÜNDEM

Okul Pansiyonlarında Salgın Hastalıklarla Mücadele Eğitimi

28 Ağustos 2021

Okul pansiyonlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, kontrol önlemlerinin uygulanması ve salgın hastalıklarla mücadele kapsamında eğitim programı başlatıldı. Program, Kovid-19 risklerine karşı farkındalık oluşturmayı ve katılımcıların rehberlik niteliklerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı (İSGB) tarafından "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ile ilgili eğitim programı düzenlenecek.  
 
Eğitim programı, başta il İSGB koordinatörleri olmak üzere okul sağlığı sorumluları ve okul hemşirelerine yönelik olacak. 
 
Söz konusu program ile Kovid-19 risklerine karşı farkındalık oluşturmak ve katılımcıların rehberlik niteliklerine katkıda bulunmak hedefleniyor.
 
2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde okullardaki hijyen şartlarının devamlılığının sağlanması, başta Kovid-19 olmak üzere tüm enfeksiyonlarla ilgili risklerin yönetilmesi amacıyla Bakanlık kılavuz ve rehberlerine uygun olarak düzenlenen eğitim programı, toplam 8 saat sürecek. 
 
31 Ağustos'ta yapılacak "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ile ilgili eğitim programı, çevrim içi düzenlenecek. İki grup hâlinde gerçekleştirilecek eğitime 481 hemşire, 70 okul sağlığı sorumlusu ve 11 İSGB koordinatörü olmak üzere toplam 562 kişi katılacak. 
 
Katılımcılar; eğitim sonunda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine konuya ilişkin rehberlik hizmeti verecek.

Kaynak:https://www.meb.gov.tr/okul-pansiyonlarinda-salgin-hastaliklarla-mucadele-egitimi/haber/23929/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 602830
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.