/ EKONOMİ

Bayram Öncesi Denetimler Sıkılaştı

29 Temmuz 2020

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla 81 ilde başlatılan denetimlerde, Kurban Bayramı öncesinde Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki kasaplar ve tatlı üretimi yapan iş yerlerinde denetim yaptı.

Bu kapsamda İstanbul genelinde 39 ilçede, 800 civarında gıda denetçisiyle birlikte bugün hem kasaplara hem de baklava, börek ve unlu mamüller satan işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde kasaplarda kıyma makinesinin soğutucu kısmının olup olmaması ve temizliği kontrol edildi. Ayrıca korona virüs kapsamında alınan tedbirlere uyulup uylmadığı konusunda da denetimler gerçekleştirildi.

Unlu mamuller üreten iş yerlerinde de işletmelere eksikliklerini giderme konusunda uyarılarda bulunuldu. Unlu mamuller üretimi yapan yerlerde, un deposundan başlamak suretiyle ürün çıkışına kadar bütün aşamalar tek tek kontrol edildi.

Adana'da da denetimlerine hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kent genelindeki hayvan satış yerlerinde denetim yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesinde denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ doğrultusunda ekipler, insan, hayvan ve çevre sağlığı için Covid-19 salgını ile alınması gereken tedbirler konusunda satıcıları uyardı.

Vatandaşlara kurban satış yerlerinin girişlerinde veteriner hekimlerin gözetiminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Kurban satış yerlerinde hayvanların raporları, küpeleri kontrol ediliyor. İl genelinde bugüne kadar yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

İl genelinde 30 noktada kurban satışı gerçekleştiriliyor, 65 noktada da kesim yapılması için yer belirlendi.

Diyarbakır'da da Kurban Bayramı süresince kurbanlık kesimi ve satışı için kent genelinde 10 ayrı yer belirlendi.

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan satıcılarına ve vatandaşlara, koronavirüse yönelik alınan önlemlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca kurban kesimi sırasında yoğunluğun oluşmaması için de kurban kesecek ailelerden temsili olarak sadece 1 kişinin bulunması uyarısında bulunuldu.

 

Vatandaşlarımız kurban alırken de küçükbaş hayvanların bir yaşın altında, büyük baş hayvanların da 2 yaşın altında olmamalarına dikkat etmelidir. Hayvanların canlı, diri ve sağlıklı olmalarına dikkat etmelidir.

Kaynak:https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/4663/Bayram-Oncesi-Denetimler-Sikilasti

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 770378
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.