/ EĞİTİM

Öğrencilerin Bir Numaralı Tercih Kaynağı Olan Yök Atlas Güncellendi

12 Şubat 2021


“Öğrenci dostu Yeni YÖK" tarafından, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla https://yokatlas.yok.gov.tr adresi üzerinden hizmete sunulan “Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas)" içerisindeki bazı modüller üzerinde yapılan güncelleme çalışmaları öğrencilerin görüşleri ve talepleri doğrultusunda tamamlandı.

- “Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı" ile “Meslek Atlası" modülleri güncellendi

Tercih sürecinin bilimsel düzeyde ilerlemesi ve öğrencilerin daha bilinçli tercih yapması için hayata geçirilen YÖK Atlas programındaki “Lisans ve Önlisans Tercih Sihirbazı" ile “Meslek Atlası" modülleri YÖK tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2020-YKS verilerine göre güncellenerek 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı.

- Tercih dönemlerinin vazgeçilmez bilgi kaynağı

Adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini sağlamak amacıyla ilk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete girerek adaylara adeta rehberlik hizmeti sunan YÖK Atlas özellikle YKS tercih dönemlerinde adaylar, veliler ve rehberlik uzmanlarınca başvurulan en önemli ve güncel bilgi kaynağı oldu.

- YÖK Atlas'ta birçok modül hizmete sunuldu

YÖK Atlas programında Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı ile Meslek Atlası modüllerinin yanı sıra “Üniversitelerimiz, Lisans / Önlisans Atlası, Mezun Başarı Atlası, Net Sihirbazı ve Tercih Listem" gibi modüller de yer alıyor. 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandığında tüm modüller yeni verilere göre güncellenerek hizmete sunulacak.

Kaynak:https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2021/yok-atlas-guncellendi-2021.aspx

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 697287
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.