/ EĞİTİM

Özel Eğitim Öğrencilerine Özel Her İle Bir Anaokulu

18 Eylül 2020


Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim anaokulları, ilkokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları, bağımsız anaokulları ve diğer ilkokullar bünyesinde özel eğitim sınıfları açmaya devam ediyor. 2019'da 28 ilde 52 olan özel eğitim anaokulu sayısını artırma çalışmaları meyvelerini verdi.
 
2020 Mart ayından itibaren hızlandırılan çalışmalar tamamlandı ve 81 ilde özel eğitim anaokulu kuruldu. Ayrıca illerin durumuna göre kimi yerlerde özel eğitim anaokulu sayısı da artırıldı. Bu sayede 28 ilde 52 olan özel eğitim anaokulu sayısı, her ilde bir anaokulu olacak şekilde düzenlenerek sayı 110'a çıkartıldı.
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, yaptığı değerlendirmede, özel eğitimde sunulan hizmetin kalitesi kadar erişilebilirliğinin de önemli olduğuna işaret etti.
 
Özer, Bakanlık olarak bir taraftan verilen hizmetin kalitesini artırırken diğer taraftan da bu hizmetlere 81 ilde vatandaşların kolayca erişmesini istediklerini ifade etti.
 
Özel eğitim anaokulu ve özel eğitim anasınıfı olmayan il kalmadı
28 ilde hizmet veren özel eğitim anaokulu hizmetini 81 ile çıkartmak üzere mart ayında yeni bir çalışma başlattıklarını bildiren Özer, şunları kaydetti: "Tüm çalışmalarımız tamamlandı. Daha önce sadece 28 ilde olan özel eğitim anaokulu, 53 ilimizde yeni açtığımız anaokullarıyla 21 Eylül itibarıyla artık 81 ilde de hizmet verecek. 81 ilimizde en az bir anaokulunun hizmet vermesini sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, 76 ilde hizmet veren özel eğitim anasınıfı uygulamasını da 81 ile çıkarttık. Böylece özel eğitim anaokulu ve özel eğitim anasınıfı olmayan ilimiz kalmamış oldu. Diğer taraftan, özellikle büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artırdık. Tüm bu çalışmalar sonunda 81 ilde 110 özel eğitim anaokulu hizmet vermeye başladı.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ozel-egitim-ogrencileri-icin-her-ile-bir-anaokulu-kuruldu/haber/21652/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 291793
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.