/ EĞİTİM

Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Uyarlanmış Hayat Bilgisi Etkinlikleri Seti

09 Ocak 2021

Uzaktan eğitim sürecinde özel eğitim öğrencilerine ilave kaynak desteği devam ediyor.  Kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan öğrencilere yönelik hazırlanan matematik dersi setinin ardından şimdi de Hayat Bilgisi dersi kazanımlarıyla ilgili uyarlanmış 3 kitap ve etkinlikler seti yayında...

1. sınıftan 8. sınıfa kadar ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan öğrencilere destek olmak üzere matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti Kasım ayında yayımlanmıştı. 
 
Kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan öğrencilere yönelik ikinci ders desteği Hayat Bilgisi alanında hazırlandı. Hayat bilgisi dersi kazanımlarıyla ilgili 800'e yakın etkinliğin bulunduğu 3 kitaptan oluşan Hayat Bilgisi Seti paylaşıldı. Kitaplarda 1, 2 ve 3. sınıf konularına yer verildi. Etkinlikler, interaktif olarak orgm.meb.gov.tr/uyet adresinde erişime açıldı.
 
"Uzaktan eğitim sürecinde tüm arkadaşlarımız bir taraftan ders etkinlikleriyle ilgili çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan ilave üretimlerle öğrencilerimizi desteklemek için büyük emek veriyorlar." diyen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce tüm eğitim kademeleri ve sınıf seviyelerinde öğrenme kayıplarını en aza indirebilmek için çok sayıda kaynağın öğrencilerin kullanımına sunulduğunu hatırlattı. 
 
Bakan Selçuk: "İlkokul ve ortaokulda tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan yaklaşık 300 bin öğrencimize yönelik ilk kez, kazanımlarla ilgili uyarlanmış etkinlikler setini paylaşmıştık. Bu paylaşımda odağımız matematik dersi olmuştu. Bugün yayımladığımız Hayat Bilgisi Seti ile özel gereksinimli öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdürüyoruz. Genel eğitim müfredatındaki kazanımlarla ilgili etkinlikleri kaynaştırma öğrencilerimiz için uyarladığımız setimizle konu kazanımlarının öğrencilerimiz için kalıcı olmasını amaçladık. Kaynaştırma/bütünleştirme öğrencilerimiz, ihtiyaç duyacakları konu ve kazanımlara, kitap ve etkileşimli dijital programdan ulaşabilecekler." dedi. 
 
Önümüzdeki günlerde, diğer derslerden de uyarlanmış etkinlik setleri paylaşılacağını duyuran Bakan Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ozel-gereksinimli-ogrenciler-icin-uyarlanmis-hayat-bilgisi-etkinlikleri-seti/haber/22309/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 553913
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.