/ EĞİTİM

İlkokul Öğrencileri İçin 3.500 Soruluk Kaynak Desteği

10 Kasım 2020

Daha önce tüm ortaokul ve lise öğrencileri için destek paketleri hazırlanarak paylaşıldığını hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul öğrencileri için yapılan çalışmaların da tamamlandığını, 2, 3 ve 4. sınıflar düzeyinde yeni destek paketinin kullanıma açıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, "Salgınla mücadele günlerinde tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin yanındayız. Yeni kaynaklarla düzenli olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edecek ve bu zor günleri birlikte aşacağız." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecinde öğrencilere desteklerine bir yenisini daha ekledi ve ilkokullara yönelik kaynak desteği yayımladı. 
 
Bu kapsamda ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf düzeyinde 3500 adet soru, http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde erişime açıldı. Çalışma soruları Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinin tüm ünitelerini kapsayacak şekilde hazırlandı. Kaynak desteği, 2. sınıflar için 785, 3. sınıflar için 1.115 ve 4. sınıflar için 1.600 çalışma sorusunu içeriyor.
 
İlkokullar için erişime açılan yeni paketle birlikte tüm sınıf düzeyleri için kaynak sunulmuş oldu.
 
Covid-19 salgınıyla mücadele günlerinde tüm imkânlarıyla öğrencilerin yanında olduklarının altını çizen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi: "Daha önce ortaokul ve lise kademesinde tüm sınıflar düzeyinde öğrencilerimize destek paketleri hazırlamış ve paylaşmıştık. İlkokul seviyesinde öğrencilerimize destek sağlamak için çalışmalarımız devam ediyordu ve bu çalışmayı da tamamladık. Böylece ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin tüm sınıf seviyelerinde öğrencilerimize kaynak desteği sunmuş olduk. Yeni kaynaklarla düzenli olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edecek ve bu zor günleri birlikte aşacağız. Süreci koordine eden Bakan Yardımcımız Mahmut Özer'e, yardımcı kaynakların hazırlanmasında büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürümüz Sadi Şensoy'a, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanlarımıza, 81 ilde bulunan ölçme değerlendirme merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."
 
Daha önce öğrencilere destek amacıyla kazanım kavrama testleri, 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler, 8. sınıflar için LGS örnek soruları ve soru destek paketleri ve 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için tekrar testleri yayımlanmıştı. Ardından ortaokul öğrenci ve öğretmenlerine destek olmak üzere ilk kez yeni bir destek paketi daha hizmete sunulmuştu. Böylece, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanarak yayımlanan 4.560 soru içeren 60 çalışma fasikülü ile destek kapsamı genişletilmişti. Öğrenci ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gören bu destek materyalleri erişim kolaylığı, kullanılabilirlik, amaca uygunluk bakımından memnuniyetle karşılanmıştı.

Kaynak:http://www.meb.gov.tr/ilkokul-ogrencileri-icin-3500-soruluk-kaynak-destegi/haber/21925/tr

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 119181
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.