/ TEKNOLOJİ

İHA'LAR İÇİN TEST MERKEZİ GELİYOR

19 Ağustos 2021

Savunma sanayinin her alanında test ve değerlendirme faaliyetlerini sürdüren TRTEST, Kalecik’de kurulacak olan İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi Projesi ile İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi alanında çok önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Merkezde, mini İHA, multikopter, sürü İHA projelerinin uçuş kabiliyet testleri, İHA tespit/algılama, sınıflandırma, yanıltma ve engelleme üzerine yapılan ar-ge çalışmalarında kullanılan cihaz ve yazılımların testleri yapılacak.

 

TRTEST Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi Projesine İlişkin Ankara Kalkınma Ajansı Destek Sözleşmesi İmza Töreni, 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te gerçekleştirildi. İmza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TRTEST Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şahin, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan ile Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş, Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin katıldı.

 

SEKTÖR İÇİN MODERN BİR ALTYAPI OLACAK

Tamamlandığında TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş. tarafından işletilecek test merkezi gelişen İHA sektörü için modern bir altyapıya sahip olacak. Ankara Kalecik’te Savunma Sanayi Başkanlığı’na (SSB) tahsisli arazi üzerinde kurulacak İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi de bu alanda çok önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak.

İHA’LAR TEST EDİLECEK

TRTEST, kendisine tahsis edilen bu arazi üzerinde ortalama 7000 feet irtifa ile ar-ge uçuşlarına ayrılmış hava sahasında çalışmalarını yürütecek. Bu alanda TRTEST’in koordinasyonunda mini İHA, multikopter ve sürü İHA projelerinin uçuş kabiliyet testleri, İHA tespit/algılama, sınıflandırma, yanıltma ve engelleme üzerine yapılan ar-ge çalışmalarında kullanılan cihaz ve yazılımların testlerine hizmet verecek.

KALKINMA AJANSI’NDAN ALTYAPI DESTEĞİ

TRTEST, Kalecik Belediyesi ve Teknopark Ankara ortaklığında başlatılan TRTEST Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test Ve Değerlendirme Merkezi Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan tüm altyapı çalışmaları Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

TRTEST, savunma sanayii ürünlerinin test ve değerlendirme süreçlerini yurt dışındaki kurumlarda değil, yurt içinde ve milli olarak gerçekleştirmek için SSB, TSE, TÜBİTAK, TSKGV ve STM AŞ ortalığında kurulmuştu.

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/ihalar-icin-test-merkezi-geliyor


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 590976
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.