/ EKONOMİ

Gıdada Taklit Tağşiş Yapan 69 Firma Daha İfşa Edildi

15 Haziran 2020

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait 4. tağşiş listesini yayınladı. Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytinyağına, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş ortaya çıktı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşişin affının olmayacağını vurgulayarak; "Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlığımızca büyük bir titizlikle yürütülmektedir" dedi.

Bakan Pakdemirli, "Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 69 firmaya ait 136 parti ürünü Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunduk. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.551 firmaya ait 3.492 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu" diye sözlerine ekledi.

Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde tüketicilere de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Bakan Pakdemirli, "Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Bakan Pakdemirli'nin duyurduğu taklit tağşiş listesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak:https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/4584/Gidada-Taklit-Tagsis-Yapan-69-Firma-Daha-Ifsa-Edildi

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 71232
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.