/ GÜNDEM

Engelli ve Yaşlı Bakım Kuruluşlarında İkinci Doz Aşı Uygulamasına Başlandı

19 Şubat 2021

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen aşılama programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalanlar ile personele ikinci doz CoronaVac aşısının uygulanmasına başlandı.

Aşılama programı kapsamında Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yaşlı sakinleri ve çalışanları da ikinci doz aşılarını oldu.

Uzun süredir Kovid-19'a karşı ziyaretçi yasağından "sabit vardiyalı" çalışma sistemine kadar pek çok önlemin uygulandığı huzurevinde aşılama çalışmaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde, kişilerin ateş ölçümlerinin yapılmasının ardından aşılama odasında gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığının belirlediği önlemler çerçevesinde soğuk zincir korunarak kuruluşlara ulaştırılan aşılar, doktor gözetiminde hemşirelerce yapılıyor.

"Yaşlılar Haftasında, Yaşlılarımızın Sevdikleriyle Buluşmasını Umuyoruz"

 Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç aşılama sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de Kovid-19 salgınıyla mücadelenin yaklaşık bir yıldır sürdürdüğünü ve ülkede vaka görülmeden tedbirlerin alınmaya başlandığını hatırlattı.

Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından tedbirlerin artırılarak devam ettiğini belirten Koç, bu süreçte engelli ve yaşlı hizmetleri personelinin büyük bir özveriyle çalıştığını dile getirdi.

Sevdikleriyle buluşamamasına rağmen huzurevlerinde kalan yaşlıların da süreci büyük bir özveriyle sürdürdüğünü vurgulayan Koç, aşılamada yaşlılara ve engellilere öncelik verildiğini ve ilk doz aşılarının yapıldığını anımsattı.

Engelli ve yaşlı hizmetlerinde görevli tüm personelin de aşılandığını aktaran Koç, şunları kaydetti: "Aşılanmadan sonra bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmadı. Birinci aşılamayla ilgili süreçlerimiz tamamlandı. 87 bin engellimiz, yaşlımız ve hizmet veren personelimiz aşılandı. Bugün ise ikinci doz aşımız yapılıyor. Bütün huzurevlerinde kalan yaşlılarımız, engelli bakım merkezlerinde kalan engellilerimiz ile onlara hizmet veren personelimizin tümü aşılanacak. İnşallah ikinci aşımızdan sonra 15-20 günlük bağışıklanmayla ilgili antikor oluşması noktasında bir süreç geçecek. Ondan sonra 18-24 Mart Yaşlılar Haftasında umuyoruz ki Bilim Kurulu üyelerimizle istişareler sonucunda, yaşlılarımız bu yıl sevdikleriyle buluşur. Yaşlılarımızın sevdikleriyle buluşabileceğinin müjdesini Bilim Kurulu ile vermeyi arzu ediyoruz. Yaşlılarımızın sağlıklı, sıhhatli günlere erişmesinin yakın olduğunu ifade etmek istiyorum."

Kaynak:https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/engelli-ve-yasli-bakim-kuruluslarimizda-ikinci-doz-asi-uygulamasina-baslandi/

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 223922
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.