/ SAĞLIK

Zayıflama Ürünleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

28 Haziran 2020

Takviye Edici Gıda Nedir?

Genellikle zayıflama ürünleri olarak kullanılan takviye edici gıdalar ya da bilinen adıyla gıda takviyeleri;  5996 sayılı Kanun kapsamında “normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla, vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerinin veya bunların dışında besleyici veya fizyolojik etkileri bulunan bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler, biyoaktif maddeler ve benzeri maddelerin konsantre veya ekstraktlarının tek başına veya karışımlarının, kapsül, tablet, pastil, tek kullanımlık toz paket, sıvı ampul, damlalıklı şişe ve diğer benzeri sıvı veya toz formlarda hazırlanarak günlük alım dozu belirlenmiş ürünler” olarak tanımlanmıştır.

Takviye Edici Gıdalarla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu ürünlerin KİLO ALDIRICI, BOY UZATICI, HASTALIKLARI ÖNLEYİCİ, TEDAVİ EDİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ ürünlermiş gibi gösterilerek satışa sunulması mevzuata AYKIRIDIR.
Bu ürünler sizi ZAYIFLATMAZ, internette varolan ürünlerle ilgili reklamlara itibar etmeyiniz.
Bu ürünlerin etiketlerini mutlaka okuyunuz. Satın alacağınız ürünlerde Tarım ve Orman Bakanlığından alınan ‘takviye edici gıda onay numarası’ mutlaka bulunmalıdır.
Takviye edici gıdalar; doğal beslenmenin yerine geçmemekte ancak onun eksiklerini tamamlayıcı özelliktedirler.
2 yaşın altındaki bebekler için takviye edici gıda üretilmemektedir.
Sağlığınızı riske atmamak için hekim ve diyetisyen tavsiyesi dışında sağlığınızı iyileştireceğini iddia eden ve internette reklam ve satışı yapılan ürünleri şikayet ediniz.

Kaynak:https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenmehareket-haberler/zay%C4%B1flama-%C3%BCr%C3%BCnleri-hakk%C4%B1nda-do%C4%9Fru-bilinen-yanl%C4%B1%C5%9Flar.html

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 317501
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.