/ GÜNDEM

Sebze ve Meyveleri Nasıl Saklamalıyız?

11 Kasım 2019

Meyve ve sebzeler buzdolabının ılık kısmında saklanmalı.

Buzdolabının ısısı düştükçe, meyve ve sebzelerin aromalarını sürdürmesi ve tazeliğini korumak güçleşir.Lezzetlerini biraz daha uzun süre korumak istiyorsanız eğer, meyve ve sebzelerinizi, buzdolabında ısının biraz daha yüksek olduğu sebzelik kısımda saklayınız.Bazı sebze ve meyvelerin nasıl saklanacağını daha ayrıntılı şekilde açıklayalım.

Domatesler saplarından çürümeye başlayan bir sebzedir.Nedeni de domatesin sapı; domatesin en hassas kısmıdır. Bu yüzden domatesleri, sapları yukarı bakacak şekilde depolamak gerekir.

Dolmalık biberler, salatalık ve domatesler, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidirler. Buzdolabında saklanan biberler hızlı bir şekilde diriliklerini kaybederken, salatalık ve domatesler çamursu bir hal alabilirler.

Patateslerinizin yanına bir-iki elma koyarak, patateslerin daha uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Kereviz, folyoya sarılıp buzdolabında saklamalısınız, böylece taze kalma süresi uzar.Plastikle temas ettiğinde ise, lezzetini ve yoğunluğunu kaybeder.

Sarımsakların ve soğanların en iyi saklama koşulu, karanlıktır.Delik açtığınız kâğıt torbalar içerisinde saklayabilirsiniz.Böylece karanlık ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz.

Muzlar, buzdolabında saklandıklarında kararır ve aramosunu kaybeder.Oda sıcaklığında muhafaza etmektir – ancak sapları, streç filmle sarılı olacak şekilde.

Patatesler asla direk güneş ışığının olduğu bir yerde tutulmamalı. Yoksa patateste şifa derken zarar olmaya başlar. En doğrusu, ahşap ya da plastik kutular içerisinde, kuru, karanlık bir yerde muhafaza etmektir.


Soğanları ve patatesleri birbirine karıştırmayınız. aynı yerde sakladığınızda, patatesler filizlenmeye başlayacaktır.

Meyve ve sebzeleri buzdolabına koymadan önce yıkamamalı.Yıkamak, küflenmeya da çürümenin hızlanmasına neden olacaktır.

Nem, yiyeceklerin küflenmesine neden olacaktır. Buna karşı yapılabilecek en iyi çözüm, meyve ve sebzeleri koyduğunuz sepetin tabanına kâğıt peçete sermektir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 550501
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.