/ KEŞFET

Ayvalık

25 Ağustos 2021

Ayvalık; Ege’nin pırıl pırıl denizini, uçsuz bucaksız kumsallarıyla kucaklayan, tarihi ve doğasıyla tadına doyamayacağınız bir Batı Anadolu şehridir. Denizin üzerine serpilmiş gibi duran adalar, altında benzersiz mercan resifleri ve yeşille bütünleşmiş koylarıyla bir doğa harikasıdır.

Ayvalık, Balıkesir iline bağlı Ege Denizi kıyısında şirin bir ilçedir. Ayvalık tarihi, doğası, kültürü, mimari yapısı, yemek kültürü, su sporları ve deniz dip yapısının zenginliği, berrak denizi ve güzelim sahili ile ön plana çıkmış ayrıcalıklı bir yerleşim yeridir.

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 24 adası, adeta bir Açıkhava müzesini andıran 1850 civarında tescilli sivil ve dini mimarisiyle eşsiz kültürel ve tarihi dokusu ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla keşfedilmeyi bekleyen bir turizm cennetidir Ayvalık…

Berrak suları ile dünyaca ünlü plajları, Türkiye’nin en büyük tabiat parkı ile deniz, kum, güneş turizminin yanında kültür turizmi, su sporları turizmi, yemek kültürü ile her zevke uygun tatil olanağını bir arada sunar. Ayvalık’ın eşsiz koylarını keşfedebileceğiniz günübirlik tekne turları yapılmaktadır. Sarımsaklı ve Altınova plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, gün batımını en güzel haliyle Şeytan Sofrasın’ da yaşayabilirsiniz. Dalış tutkunları ise 12 ay boyunca dalabilir ve deniz altındaki kırmızı mercanları, deniztavşanlarını ve daha birçok zenginlikleri görebilirsiniz. Yelken ve sörf için uygun bir denize sahip olan Ayvalık, her yaşta ve derecedeki yelken ve sörfçülerin vazgeçemediği bir yerdir. Doğaseverler, Türkiye’nin en büyük tabiat parkındaki zengin flora ve faunası arasında kendini bulur.

Kaynak:http://www.ayvalik.gov.tr/ayvalik-genel-bilgiler

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 969763
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.