/ GÜNDEM

İller Arası Otobüs Seferleri Ne Zaman Başlayacak ?

07 Mayıs 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme takvimini duyurdu. Buna göre, otobüs seferlerinin durumuyla ilgili detaylar şöyle.

Halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırmasını 7 il için bitiridi. Bu iller, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır.Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren iller özel olarak değerlendirilmeye alınacaktır. Edinilen bilgiye göre bu illerde temel önlemler alınarak, sosyal hayatın yeniden başlatılması gündemdedir. İşyerlerinin açılması söz konusu olabilecek. Bu illerin ancak kendileriyle benzer verilere sahip komşu illerle iletişime geçebileceği veya sadece il sınırları içerisinde serbesti sağlanacağı, şehirler arası hareketliliğe izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Böylece vaka görülmeyen illerin diğerlerinden korunarak, “tersine karantina” uygulanabileceği kaydediliyor.

Bu bilgiler kapsamında 7 ilde iller arası otobüs yasağının başlayacağı tarihle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 15 gün süreyle şehirler arası seyahat yasağın uzatıldığı iller de ise otobüs seyahat kısıtlamasının ilerleyen haftalarda resmi makamlar tarafından tekrar ele alınması bekleniyor.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 689473
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.