DİĞER / PRATİK BİLGİLER

Hayatımızı kolaylaştıracak pratik bilgiler...

06 Mart 2020

- Gardıroba küçük keselerde sabun koyun ve en az 6 saat dolap kapağını açmayın. Giysileriniz mis gibi sabun kokacak.

- İçecekleri hızlı soğutmak istiyorsanız şişenin etrafına ıslak kağıt sarıp buzdolabına koyun. İçeceğinizin 2-3 dakika içinde buz gibi olduğunu göreceksiniz.

- Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz gözlerinizin yanmaz.

- Yemeğiniz ya da çorbanız fazla tuzlu olmuşsa içine patates ekleyerek tuzunu çektirebilirsiniz.

- Acı biber doğrarken acısının elinize bulaşmasını istemiyorsanız önce ellerinizi bir parça zeytinyağı ile yağlayın.

- Küflenmesini önlemek için kutusunu açtığınız salçanın üzerine biraz sıvı yağ döküp o şekilde saklayabilirsiniz.

- Bitmiş çikolata kreması kavanozunun içine sıcak süt koyup güzlece çalkalayın ve kendinize enfes bir sıcak çikolata ikram edin.

- Yemeğiniz ya da çorbanız fazla tuzlu olmuşsa içine patates ekleyerek tuzunu çektirebilirsiniz.

- Pilav pişirirken içine koyacağınız birkaç damla limon suyu ile pilavın tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.


- Mutfağınızda ya da evinizin bazı yerlerinde oluşan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve telvesini mutfak lavabonuza döküp, bol su ile akıttığınızda kötü kokuları ve su borusunda biriken yağları yok edebilirsiniz.

- 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi çelik tencereniz içinde kaynatarak dibi tutmuş ve lekelenmiş tencerenizi rahatça temizleyebilirsiniz. Tencereyi bir gece tuzlu suda bekleterek de daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.


- Suya tuttuğunuz bir bıçak kullanarak kestiğinizde peynir daha düzgün kesilir. Böylelikle bıçak üzerinde peynir de kalmamış olur.

- Sodalı kaynar suyu tıkalı lavabo deliğinden dökerseniz tıkalı yer hemen açılır.


- Su ısıtıcılarının dibinde oluşan kireci temizlemenin de kolay yöntemleri var. Bir limonun suyunu ısıtıcının içine sıkıp 15-20 dakika beklettikten sonra biraz su ekleyerek ısıtıcıyı çalıştırıp kireç temizlendiğinde ısıtıcıyı iyice durulayabilirsiniz.

- Buzdolabı temizliği yaparken rafları ve bölmeleri sirkeli suyla silip hemen bezle kurulayarak hem daha fazla hijyen sağlarsınız hem buzdolabınızın içinde daha parlak bir görünüm elde edersiniz.

- Bir kaseye konan bir miktar karbonat ya da buzdolabı rafında bulundurulan birkaç limon dilimi buzdolabındaki kötü kokuları çekecektir. Ayrıca küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın içine yerleştirirseniz istenmeyen kokuların önlenmesini sağlayabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 387107
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.