/ TEKNOLOJİ

Instagram'a Yaş Sınırı Geliyor

04 Şubat 2020

Çocuk güvenliği politikalarına uymaması nedeniyle eleştirilen sosyal medya uygulaması Instagram, yeni hesap açacak kullanıcılarına 13 yaş sınırı getirdi.

1 milyardan fazla kullanıcıya sahip Instagram, 13 yaşından küçük kullanıcıların uygulamayı kullanmasını resmen yasakladı.

Açıklanan yeni gelişmelere göre, Facebook ile Instagram, 13 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarını kilitlemek üzere yeni moderatörler görevlendirdi. Söz konusu politika değişikliğine ilişkin yayınlanan bir blog yazısında "Yaş bilgisini sormak küçük yaştaki kullanıcıların Instagram'a kaydolmasını önleyecek ve onları koruyacak" ifadelerine yer verildi.

Instagram, söz konusu kararı bugünden itibaren uygulamaya koydu. Platform bu karar kapsamında yeni kullanıcılardan doğum tarihlerini girmelerini istiyor.

Bu adım aynı zamanda uygulamayı Çocukların Çevirim içi Gizliliğini koruma Yasası'yla (COPPA) uyumlu hale getirmeyi de amaçlıyor. COPPA yasası 1 Ocak 2020 tarihi ile kullanıma sunuluyor ve bu yasa ile sosyal ağlar ABD'de ciddi yaptırımlar ve cezalarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, kullanıcılardan istenecek yaş bilgisinin diğer kullanıcılarla paylaşılmayacağı belirtildi.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 860550
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.