/ EĞİTİM

İyi Çocuk Nasıl Yetişir?

15 Kasım 2019

Uzmanlara göre iyi çocuk yetiştirmenin belli  kuralları vardır.Bu kurallar uygulandığında olumlu sonuçlarla amacına ulaşmaktadır.

- Birlikte zaman geçirin ve bu zamanı aksatmamaya özen gösterin.
Bu birliktelikte çocuklarınızla sohbet edin, oyunlar oynayın, bir yerlere seyahat edin.Onları ne kadar çok sevdiğinizi gösterin. Bu,sevgi ve saygı duygusu ileri zamanlarında çocuğunuzun çevresindeki diğer kişilerle paylaşabilme ve onlara karşı iyi ve saygılı bir birey olmasına destek sağlayacaktır.

- Çocuğunuza kendi duygularını kontrol etmesini öğretin.
Çocuğunuzun sakin olduğu bir zaman diliminde; Öfke, hüzün ve hayal kırıklığı gibi olumsuz duygularla nasıl başedebileceğini öğretin.Bunun için birlikte doğru nefes egzersizleri yapın.Çocuğunuz olumsuz bir ruh halinde iken negatif duygularda dolaşırken; birlikte bu nefes egzersizlerini yaparak onu sakinleştirebilirsiniz.

- Davranışlarından sorumluluk alma konusunda onlarla konuşarak yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzu iyi şeyler yapmaya sevkedin.Örneğin; çöpleri yere atmamak gibi...

-Çocuğunuza merhametli olmayı öğretin.
Ebeveynler olarak kendisinden güçsüz ve yardıma muhtaç insanlara karşı nasıl yardımcı olması gerektiği konusunda yol gösterici olun.

- Çocuğunuza teşekkür etmeyi öğretiniz.

- Çocuğunuza iyi davranışların neler olduğunu mutlaka anlatın.Aile değerlerinizi aşılayın.

Unutmayalım ki her çocuk ebeveynlerini örnek alarak büyürler.


YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 810135
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.