/ SAĞLIK

Ev de Kimyasal Kullanmadan Hijyen Nasıl Sağlanılır?

12 Kasım 2019

Erkan Şamcı'nın Ekolojik Temizlik adlı Kitabı'nı okuyarak sizlere küçük bilgiler derledik.

- Evinize sinen kötü kokulardan  odanın bir köşesine geniş ağızlı bir bardağın içine sirke koyarak ve bu bardağı; bir gün boyunca odada beklerek kurtulabilirsiniz.

-Yapraklı sebze ve meyvelerin yıkanmasını şöyle yapmalıyız. Bir litre soğuk suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi koyunuz ve bu suda sebze ve meyvelerinizi bekleterek yıkayınız.Böceklerden ve tarım ilaçlarından arınmış olmasını sağlamış olursunuz.

-Su ısıtıcınızın içini biriken kireç ve mineral kalıntılarından kurtarmak için; bir su bardağı sirkeyi su ısıtıcınızın içine koyun ve 5 dakika boyunca kaynatın.Bu suyu dökmeden bir gece boyunca ısıtıcıda bekletin. Ertesi gün suyu boşaltıp yıkayabilirsiniz.

-Kesme tahtaları deterjan ya da çamaşır suyu yerine sirke kullanılmalı böylece bakterileri öldürmüş ve kesme tahtanızda deterjandan kalan kimyasalları temizlemiş olursunuz.

-Tıkanık boruları açmak için doğal bir formül öneriyoruz.Dört yemek kaşığı karbonatı tıkanan lavaboya dökün. Ardından üzerine yarım su bardağı sirke ilave edip iki litre kaynar su dökün. Lavabonuzdaki tıkanıklık açılmış olacaktır.



-Kirli lavabo ve fayans yüzeylerine karbonatı dökerek limon ile ovun. Böylece kirler gitmiş hem de lavabo ve fayanslar parlamış olarak göreceksizniz.

 -Balık kokusunun ellerinize sinmesini istemiyorsanız eğer; Balık ayıklamadan önce ellerinizi limonla ovmalısınız.Balık kokusunun ellerinize sinmediğini göreceksiniz.
 
-Beyaz çamaşırların daha beyaz gözükmesi için; makinanızda yıkarken deterjan gözüne yarım limon sıkın. Limon suyu Çamaşırlarınız beyazlatıken temiz kokmasını da sağlayacaktır.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 299184
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.