/ SAĞLIK

Okul Dönemindeki Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

31 Ekim 2019

Sağlıklı beslenme okul çağındaki çocukların ders başarısında çok etkilidir.

- Çocukların yemek düzeninin, okul saatlerine göre ayarlanması gerekir. Sabah, öğle ya da tam gün ders programı olan okullara göre kahvaltı, öğle ve akşam yemek saatlerinin yanında, ara öğünlerinide ders aralarına ve teneffüslere göre düzenlenmelidir.

- Çocukluk döneminde kahvaltı alışkanlığı kazandırmak önemlidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu en gerekli besin kaynakları bu öğünde karşılanır.Kahvaltıda tam tahıllı ekmek,süt, yumurta, peynir ve zeytin gibi besin değeri yüksek gıdalar tüketilmeli, mevsimine göre domates ve salatalık gibi sebzeler menüye eklenmelidir.

- Çocukların gelişimi için önemli olan ara öğünlerde abur cubur, bisküvi, çikolata gibi paketli ürünler yerine; meyve, fındık, ceviz ve badem gibi hem vitamin hem de mineral açısından sağlıklı besinler tercih edilmelidir.

- Çocuklarınızın beslenme çantalarını hazırlayan aileler, kahvaltı ve öğlen yemeği arasında ki süreci ara öğün olarak değerlendirmelidir. Tam tahıllı sandviç ekmeği arasına; peynir veya ızgara köfte veya ızgara tavukla beraber yeşillikler tercihedilebilir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 837885
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.