/ GÜNDEM

Bebekler Soğuk Havalarda Nasıl Giydirilmeli?

31 Ekim 2019

Soğuk havalarda bebekler nasıl giydirilmeli konusu anneleri her zaman düşündüren bir konudur.Bu konuda uzman görüşlerini araştırdık.

- Yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da kıyafet tercihleriniz pamuklu kumaştan yana olmalı. Polyester gibi maddelerden yapılan bebek kıyafetleri,  bebeğinizin hem hasta olmasını kolaylaştırır hem de hassas cildinin çabucak tahriş olmasına sebep olur.

- Soğuk havalarda bebeğin üşüyüp üşümediğini anlayabilmek ve kıyafetlerini buna göre tercih etmek oldukça önemlidir. Bu nedenle bebeğin ara ara ateşinin ölçülmesi gerekir. İdeal vücut sıcaklığı 36 – 37.2’dir. Bu değerlerin üstü veya altında ise, bebeğinizin üşüdüğünü veya terlediğini anlayabilirsiniz.

- Bebeğinize üst üste ince, vücudu saran, pamuklu giysiler giydirmelisiniz. Böylece kıyafetler arasındaki hava tabakası bebeğinizi üşümekten korur.

- Bebeğiniz evin içinde terlediyse, kalın giydirmişsiniz demektir. Zaman kaybetmeden üzerindeki terli giysileri çıkartıp, temiz ve pamuklu kıyafetler giydirmelisiniz.

- Vücut ısısının büyük bir kısmı baş bölgesinden kaybedilir.Bu nedenle dışarı çıkarken mutlaka şapka gibi soğuk havadan koruyucu malzemeler tercih edilmelidir.

- Büyüme sürecinde olan bebeklerin metabolizması uyurken daha hızlı çalışır.  Uzmanlar; kışın uyuyan bebeklere bir fanila ve üzerine çıtçıtlı bir pijama giydirilebileceğini, üstünün ise aşırı kalın olmayan bir örtü ile örtülebileceğini belirtmektedir.

- Bebeğinizin ayaklarını sıcak tutmaya özen gösterin. Kıyafet tercihlerinizde olduğu gibi burada da pamuklu çoraplar tercih edin. Alacağınız ayakkabının bebeğinizin ayağından büyük olmamasına önem verin.Büyük ayakkabı giyildiğinde, bebeğinizin çorabı öne doğru toplanacağından, ayakları korunmasız kalacak...

- Kapalı alanda seyahat edileceği zaman, aşırı ısınmayı önlemek için bebeğinizin koruyucu aksesuarlarını veya üzerinden bir kat kıyafetini çıkartabilirsiniz.

- Eğer bebek arabası ile dışarı çıkacaksanız, hem bebek arabasının hem de bebeğinizin üzerine örtmek için 2 ayrı battaniyeye ihtiyacınız olacak. Eğer hava çok soğuksa, bebek arabasının rüzgârlığını kullanmayı unutmayın.

- Karlı ama güneşli bir havada dışarı çıkacaksanız, uzmanların çoğu bebeğin cildini korumak için siperli bir şapka takılmasını önerir. 

- Kış aylarında bebeğinizin oda sıcaklığı da hasta olmaması açısından oldukça önemlidir. İdeal sıcaklık değeri 22 – 24 derece arasıdır. 

- Eğer bebeğiniz sürekli ağlıyorsa, hareketleri azaldıysa, yorgun görünüyorsa, el ve ayakları soğuksa üşüdüğünden şüphelenebilirsiniz.

- Son olarak; havalar soğuk olduğu için bebeği sürekli evde tutmak, bebeğinizin temiz hava almasını engelleyeceği gibi güneşten D vitamini almasını da önler. 

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 67572
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.