YEMEK TARİFLERİ / PİLAV TARİFLERİ

Özbek Pilavı

30 Ekim 2019

Malzemeler:

1 kâse et (300 gram)

2 su bardağı pirinç

2 adet havuç

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı kuru üzüm

Çok az karabiber, kimyon, yeterince tuz

Yapılışı:

Öncelikle pilavımız için, pirinç ve tuzu bir kaba koyalım. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim. Soğuması için bekleyelim.

Bu arada ayrı bir tencerede rendelediğimiz kuru soğanı (ben ince bir şekilde doğrayarak kullandım) sıvıyağda soteleyelim. Kuşbaşı etleri ilave edelim. Sürekli karıştırmak suretiyle etler suyunu çekip rengi dönenen kadar kavuralım. Rendelenmiş havucu (kibrit çöpü biçiminde doğrayabilenler bu şekilde de ilave edebilirler) ekleyelim. Bu şekilde çok az bir süre daha kavurup, 1,5 su bardağı sıcak su ekleyelim. Ağzı kapalı bir şekilde hafif ateşte pişmeye bırakalım. Pişme süresini daha da kısaltmak isteyenler su ölçüsünü aynı şekilde kullanarak düdüklüde de pişirebilirler.

Suda beklettiğimiz pirinçleri süzerek soğuk sudan geçirelim. İyice süzelim.

Pişen etlerin suyunu bir kap içerisine süzelim. Daha sonra kullanmak üzere.

Pilavı yapacağımız tencerede yağı eritip, süzdürdüğümüz pirinçleri ilave edelim. Bir-iki saat kadar su içerisinde beklettiğimiz kuru üzümleri de ekleyelim. Birkaç dakika karıştırarak kavuralım.

Kavurduğumuz pirinci tencere içinde düzleyelim. Üzerine pişirdiğimiz et soteyi yayalım.

Et soteden çıkan yaklaşık bir su bardağı et suyuna iki su bardağı sıcak su ekleyelim. Bunu pilavımıza ilave edelim. Tuz, çok az karabiber ve kimyon serptikten sonra ağzı kapalı bir şekilde ilk önce üç-dört dakika kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pilavımızı ağır ağır pişirelim.

Pişen Özbek pilavını bir örtüyle sararak 15-20 dakika kadar demlendirelim.

KAYNAK:HERRENK.COM

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 709388
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.