/ DÜNYA

Tiger Nest (Kaplan Yuvası) Tapınağı – Bhutan Manastırı

25 Ekim 2019


Bhutan Krallığı, Çin ve Hindistan arasında, Himalaya dağlarının doğusunda yer alan küçücük bir Güney Asya ülkesidir. 1999 yılında televizyon yayınının başlamasıyla birlikte Bhutan, dünyanın en son televizyon yayını verilen ülkesi olmuştur. Doğal güzellikleri ve nefes kesici tabiatıyla ünlü Bhutan Krallığı, bu güzellikleri koruyabilmek adına yıl içerisinde yalnızca belirli sayıda turisti ziyaretçi olarak kabul eder. 

Tiger Nest hakkında şöyle bir efsane vardır. “Kendisi de bir prens olan Guru Rinpoche manastırın bulunduğu yerdeki mağaraya, bir dişi kaplan formuna dönüşen Prenses Yeshe Tsogyal’ın sırtında uçarak geliyor. Burada meditasyona başlıyor. Guru Padmasambahva burada tam olarak üç yıl, üç ay, üç gün ve üç saat boyunca meditasyon yapıyor.” Anlatılan bu efsane 8. yüzyılda gerçekleştiğine inanılır.

Tiger Nest ya da Paro Taktsang ilk olarak 1692’de inşaa edilmiş; fakat 1958 ve sonrasında 1998’de çıkan yangınlar neticesinde harap olmuş ve 2005 yılında orjinaline sadık kalınarak yeniden yapılmış. Bu restorasyonun maliyeti yaklaşık iki milyon USD tutmuş. 

3000 metre yükseklikteki 400 yıllık Taktsang tapınak kompleksi birçok mağarayı da içerisinde barındırıyor. Bhutan’daki bu mekan doğal mağaralardan oluşur.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 565309
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.