/ SAĞLIK

Vücuttan Ödem Atan Besinler

22 Ekim 2019

Süt, yoğurt ve kefir içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında  ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek ödem tutumunu önlemde yardımcıdır.

MAYDANOZ;

Maydanoz çiğ yediğiniz de ya da haşlayıp suyunuz içtiğiniz maydanoz ödemin atılmasına yardımcı oluyor. Ancak dikkat edilmesi gerekir! Gereğinden fazla maydanoz tüketmek vücuttan fazla suyun atılmasına neden olduğundan, tansiyon düşüklüğüne neden olabilir.

SALATALIK;

Salatalığın yaklaşık yüzde 96’sı sudan oluşuyor. Salatalığı içilen suya doğramak ve bekletmek antioksidan kapasitesi yüksek bir su tüketilmesini, dolayısıyla ödem tulumunun engellenmesini sağlar.
 
KAYISI;

Potasyumdan zengin olan kayısıyı günde ortalama 3-4 adet tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını kolaylaştırır.

ANANAS(Günde bir halka)

İçerdiği yüksek lif ile bağırsakların düzenli çalışmasına, vücuttan da kolay su atılmasına katkıda bulunur.Ödem oluştuğunu hissettiğiniz günlerde bir porsiyon (bir halka kadar) ananas tüketmenizde fayda var.

YABAN MERSİNİ;

Yaban mersini sindirim sisteminin düzenli çalışmasın yardımcı olur.Kabızlığa engel olur.Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasına da yardımcı olur.

ÇAYLAR;

Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa; biberiye, ısırgan otu, kiraz sapı ve funda yaprağı gibi bitkilerin çaylarından içmek de ödemin atılmasında yardımcı olabilir. 

SU;

Günlük 2-2,5 litre su içmek ödemin tutulmasını önlemek ve atımına yardımcı olmak için önemlidir. İçeceğiniz suyun içerisine çubuk tarçın, elma dilimleri, salatalık dilimleri veya taze nane yaprağı gibi besinleri eklemeyi tercih ediniz.Suyunuzun antioksidan kapasitesinin artmasına, lezzetli olmasına ve ödem atılmasına da yardımcı olursunuz.

ÖNEMLİ NOT:Bu sitedeki bilgiler bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka uzman doktorunuza başvurunuz

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 339748
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.