/ SAĞLIK

Tüp Bebek Sürecinde Beslenme Nasıl Olmalı?

15 Ekim 2019

Hastanın mutlaka tedavi sürecine kendini psikolojik olarak hazırlaması gerekir. Stresi azaltmak için bazı aktivitelerde bulunmalı, düzenli egzersiz ve doğa yürüyüşleri yapmalı, doğru beslenmelidir. Tüp bebek tedavi sürecinde haftada 2-3 kez yürüyüşe çıkılabilir.

PSİKOLOJİK DESTEK ÇOK ÖNEMLİ.

Bu süreçte Baba adayı; Anne adayı ile arasındaki iletişimini her zamankinden daha sıkı tutmalı, ona her konuda destek olmalıdır.

NORMAL GEBELİKTEN HİÇ BİR FARKI YOKTUR.

Tüp bebek tedavi yöntemini doğal bir gebelik sürecinden hiç bir farkı yoktur. 

DİYETİSTEN DESTEĞİ ALINMALIDIR.

Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Mümkün olduğu kadar da fast food ve abur cubur olarak adlandırılan besinler yerine daha taze, organik besinler tüketilmelidir.

TÜP BEBEK SÜRECİNDE BESLENME NASIL OLMALI?
 
-Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran etkenlerden biri de ideal kiloda olmaktır.Tedaviye başlamadan önce ideal kiloyu yakalamak için diyetisyen yardımı alınabilir.

-Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir.

-Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.

-Protein, mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. Haftada en az üç kez balık tüketmek, tedavi başarısını olumlu etkiler.

-Kızartma, ızgara gibi pişirme yöntemleri yerine; haşlama, buğulama, fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrıca makarna ve sebzeler çok fazla haşlanmamalıdır.

-Folik asit bakımından zengin yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve badem gibi kuruyemişler tercih edilmelidir.

-Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar, tüp bebek tedavi sürecinde bırakılmalıdır.

-Sigara içiliyorsa bırakılmalı ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır.

KAYNAK:https://www.memorial.com.tr/saglik

ÖNEMLİ NOT:Bu sitedeki bilgiler bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka uzman doktorunuza başvurunuz

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 383747
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.