/ SAĞLIK

Kilo Vermeye Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler!

10 Ekim 2019

Kilo vermeye kararlıysanız dikkat etmeniz gereken önemli hususlar vardır.

Kilo fazlalığı sadece fiziksel görünümünüzle ilgili bir konu değildir.Kişiyi pek çok yönden etkiler. Hayat kalitenizi olumsuz etkiler,fiziksel yönden hareketlerinizi kısıtlar.Kısaca sağlıklı bir kiloya ulaşmak harcadığınız çabaya ve zamana değer.

Fazla kilo probleminiz varsa (örneğin obezite probleminiz veya 10 kilodan fazla verme hedefiniz varsa) öncelikle bir doktora görünmelİ; Doktorun yönlendirmesiyle hareket edilmelidir.

Kilo verme konusuna ani kararlarla değil; psikolojik olarak kendinizi hazırlayarak başlamakta fayda vardır.

Kalıcı biçimde kilo vermek istiyorsanız: hayatınızda dört şeyi kalıcı olarak yeniden değerlendirmeniz gerekir: Ne yediğiniz, nasıl yediğiniz, sosyal alışkanlıklarınız ve aktivite seviyenizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Küçük küçük hedefler daha kolay motive olmamızı ve odaklanmamızı sağlar. Hedefiniz hemen çok kilo vermek olmasın. Öncelik hedefiniz sağlıksız yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak olsun. 

Beslenme planınızı çok iyi seçmelisiniz. 

‘Duygusal yeme’ alışkanlığı bir çok insan için kilo almanın başlıca nedenidir. İnsanlar duygusal sıkıntılarında ya da strese girdiklerinde yemek yer ve kilo alır. Acıktığın için değil, duygusal durumundan ötürü yemek yediğin zamanları farkedip yapacak başka şeyler bulmanız gerekiyor. Örneğin duygusal yemek ihtiyacı hissettiğinde bir koca bardak su iç, çoğu zaman seni kendine getirir ve etkili olur. 

Yaşınıza göre kilo hedefinizi belirleyiniz.Yıllar içinde vücut da değişime uğruyor.

Tartıya çıktığında moraliniz bozulmasın. Kilonuz günden güne çeşitli sebeplerden değişebilir. Vücudunuz su toplar, kas kütleniz artabilir, ya da kaslarınız eriyebilir veya su kaybedebilirsiniz.. Bunlar yağlarınızla bir ilgisi olmadığı halde tartıyı etkiler. Sürekli tartılmak bu yüzden de moralinizi bozabilir.Kıyafetlerinizi  ölçü alın. Haftada bir tartılmak gerekiyor, onu da günün aynı saatinde yapmalısınız.

Kilo vermek Disiplin ve çaba ile mümkün olabilir.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 644394
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.