YEMEK TARİFLERİ / ÇOCUKLARIN SEVDİĞİ TARİFLER

Cevizli Mantı

13 Ekim 2021


Mantı hamuru için:

2 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su

½ tatlı kaşığı tuz

Harcı için:

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan rendesi

karabiber, yeterince tuz

bir tutam maydanoz

Üzeri için: sarımsaklı yoğurt

Salçalı sosu için: 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı

½ yemek kaşığı domates salçası, pul biber

Hazırlanışı:

İlk önce kuru soğanı rendeleyelim. Maydanozu incecik kıyalım. Kıyma, soğan rendesi, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice yoğuralım.

Unu, hamur yoğuracağımız kaba koyalım. Tuz ilavesinde bulunalım. Ortasını havuz gibi açıp, ılık suyu azar azar ekleyelim. Parmak uçlarımızla hamuru yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bir bez örtüp, 10-15 dakika kadar dinlendirelim.

Hazırladığımız hamuru bir kez daha yoğurup, açabileceğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Unlanmış bir zeminin üzerinde oklava ile yufka şeklinde açalım. Yufkaları önce uzunlamasına iki parmak eninde bantlar şeklinde keselim. Ardından 4x4 santim boyutunda kareler şeklinde keselim.

Karelerin ortasına kıymadan birer çimdik koyup, uçlarını ister üçgen şeklinde, ister bohça şeklinde yapıp kapatalım.

Pişirmeye gelince; mantıları 2 litre kadar kaynar tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayalım. Sonra delikli bir kepçe yardımıyla servis yapacağımız tepsiye alalım.

Mantılar ılındıktan sonra, üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Dövülmüş cevizden istediğimiz miktarda üzerine serpiştirelim.

Küçük bir tavada tereyağı ve sıvıyağı buluşturalım. Bu buluşmaya salçayı ve naneyi ilave edelim. Bu üçlüyü iyice karıştıralım. Bir miktar kavurup, pul biberini ilave edelim. Tekrar karıştırıp altını kapatalım. Hazırladığımız sosu ister tepsideki mantının üzerine gezdirelim. İstersek de mantıları servis tabaklarına bölüştürüp, üzerine salçalı sostan gezdirelim. Afiyet Olsun…     

Kaynak:herrenk.com

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 277215
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.