YEMEK TARİFLERİ / ÇOCUKLARIN SEVDİĞİ TARİFLER

Taze Naneli Midye Makarna

13 Ekim 2021


Malzemeler:
1 paket midye makarna,
Tuz, su (haşlanmak için),
Yarım demet taze nane,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı karabiber,

Hazırlanması:
Bu güzel kokulu bitki mutfaklarımızda tuz ve karabiber gibi çok eski zamanlardan beri varlığını göstermektedir. Hemen her yerde kolaylıkla bulabileceğimiz naneyi, sevdiğimiz birçok yemekte kullanmamız mümkün. Taze iken tadıyla ve yazın serinletici havayı anımsatan hoş kokusuyla bu bitkiyi mümkün olduğunca sık tüketmeliyiz. Bu düşünceyle en çok kuru dolmalarda ve çorbalarda kullandığımız naneyi, tazeyken de salatalarda ve makarnalarda sık kullanır oldum. Eminim sizde kullandığınız da ne kadar çok yakıştığını göreceksiniz.
Taze naneli makarna için; midye makarnayı, tuzlu kaynar suda, paketin üzerinde belirtilen süreye göre haşlayalım. Haşlanan midye makarnayı süzdürelim. Süzdürdüğümüz makarna suyundan bir su bardağı kadarını ayıralım.
Bu arada taze naneyi güzelce yıkadıktan sonra yapraklarını ayıralım. İnce ince kıyalım. Makarnayı haşladığımız tencereye sıvıyağı koyalım. Salçayı da ilave ederek birkaç dakika kavuralım. Ardından unu ilave edelim. Unu ilave ettikten sonra karıştırıp ayırdığımız makarna suyunu buna ekleyelim. İnce kıyılmış olarak hazırladığımız taze naneyi ve karabiberide ekleyerek sosu güzelce karıştıralım. Elde etiğimiz bu koyu kıvamlı sosa süzdürdüğümüz midye makarnaları ekleyelim. Makarnaları sosla birlikte iyice harmanlayıp, sıcak servis yapalım.

Kaynak:herrenk.com

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 910325
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.