YEMEK TARİFLERİ / ÇORBALAR

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası

13 Ekim 2021

Malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış),
4 - 5 su bardağı su,
2 çorba kâsesi yoğurt,
isteğe bağlı olarak bir adet yumurta,
2 - 3 yemek kaşığı un,
3 - 4 diş sarımsak,

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı nane,
1 çay kaşığı pul biber,

Hazırlanışı:

Çorbamızı yapmak için ilk önce yeşil mercimeği yıkayıp, sıcak suyla ıslatalım. Bir kaç saat bu şekilde pişmesini sağlayalım. Ardından bu suyunu süzdürüp tekrar bir miktar sıcak su ekleyip, bu sefer pişmeye bırakalım. Pişen yeşil mercimekleri uygun bir tencereye bir miktar su ilavesiyle kaynamaya bırakalım.
Ayrı bir yerde yoğurt, un ve sarımsağı çırpalım. Bu meyaneyi kaynayan çorbamıza yavaş yavaş, karıştıra karıştıra ilave edelim. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynadıktan sonra kıvamını kontrol edelim. Kıvamı yoğun olduysa biraz daha sıcak su ilavesinde bulunabiliriz. Kıvamı seyrek olduysa bir kâseye bir kaşık un koyup biraz su ilave ederek bir çatal yardımıyla çırpalım. Bu meyaneyi çorbamıza karıştırarak sicim şeklinde (yavaş yavaş ) akıtalım. Bu şekilde 4 - 5 dakika kaynatarak en son tuz ilavesinde bulunalım. Tuzunu ilave ettikten sonra, bir taşım kaynatıp, altını kapatalım.

Çorbamız piştikten sonra üzeri için:
Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ koyalım. Yağlar kızdıktan sonra nane ve pubiber ekleyerek sosumuzu hazırlayalım. Bu sosu çorbamızın üzerine gezdirelim.

Kaynak:Herrenk.com

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 260573
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.