YEMEK TARİFLERİ / ÇORBALAR

PİRİNÇLİ YOĞURT ÇORBASI

13 Ekim 2021

Malzemeler:

2 yemek kaşığı pirinç

3 su bardağı su

1 litre su + 1 su bardağı su

2 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Toz kırmızıbiber, pul biber veya kuru nane

Hazırlanışı:

Evvela 2 yemek kaşığı pirinci 3 su bardağı su ile güzelce haşlayalım. Altını kapatıp, şişmesi için bir kenara bırakalım.

Şişen pirinçleri tekrar 1 litre +1 su bardağı su ile ocağa koyalım. Ayrı bir kap içerisinde 2 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı su ile çırpalım. Bu karışımı ocaktaki pirinçlerin içine ekleyelim. Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Bu işlemi çorbamız yoğunlaşıp, kaynama kıvamına gelene değin yapalım. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim. Bu şekilde bir-iki dakika daha kaynatıp altını kapatalım.

Üzerine lezzet verici, gözlere hitap edici görüntüsü için;

1 yemek kaşığı tereyağı+1 yemek kaşığı sıvıyağı tavada eritelim. Eriyen tereyağına isteğe göre 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber veya pul biber ekleyelim. Tabii naneyi de unutmamak lazım. Yoğurtlu çorbaların olmazsa olmazı naneyi. Ben bu tür çorbalara naneyi bol miktarda yakıştırıyorum. Sosumuzu şöyle güzelce bir karıştırıp altını kapatalım. Bu enfes sosun kokusunu duymaya başladınız değil mi? Sıra çorbayla bu enfes sosu buluşturmaya geldi. Cosss sesini de duyduysanız artık tamam demektir.  Yok, ben servis yaparken tabağıma bu enfes sostan dilediğim kadar  almak istiyorum diyorsanız o başka. İster tencerede buluşturun sosunuzu, isterseniz servis sırasında kâsenize.

Kaynak:Herrenk.com

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 758329
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.