YEMEK TARİFLERİ / EV YAPIMI TURŞULAR

Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

14 Eylül 2021

Malzemeler:

1 kilogram sivri biber

1 baş sarımsak

Temiz bir iğne

Turşuluk kaya tuzu

Su

Tercihe göre dilimlenmiş bir limon

Hazırlanışı:

Biberleri yıkayıp, temiz, passız bir iğne ile birkaç yerinden delelim. Bir baş sarımsağı soyalım. Sağlıklı olduğu için cam bir kavanoza biberlerin yarısını koyalım. Sarımsakların yarısını serpelim. Tercihe göre birkaç limon dilimi de koyabiliriz. Daha sonra biberin kalan diğer kısmını da yerleştirelim. Üzerine sarımsakları koyalım.

Turşunun suyu için; bir kap içerisine ölçerek su koyalım. Buna göre 1 litre su için 2 yemek kaşığı tuz kullanalım. Turşu suyunun ayarı deniz suyu kıvamında olmalı. Tuzu suyun içerisinde karıştırarak erimesini temin edelim. Daha sonra bu suyu kavanoza dolduralım. Kavanozun kapağını kapatarak, turşunun taşma ihtimaline karşılık altına uygun bir şey koyarak, mutfağımızda uygun bir köşeye kaldıralım. Biberlerin suyu her turşu da olduğu gibi ilk önce bulanıklaşıp, ardından normale dönecektir. Biberler sararınca turşumuz yemeğe hazır demektir. Turşumuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edelim.


Not: Ben turşuları pet şişeye hazırladım. Ne kadar sağlıklı? Diye soracak olursanız bu konuda net bir fikrim olmamakla birlikte, şöyle bir fikir yürüttüm. Kullandığım bu şişeler gazlı içecekleri muhafaza edebiliyorsa, bunun için uygun üretilmiş olmalılar, diye düşündüm. Çünkü içerisinde barındırdığı sıvı da, doğal olarak asit içeren bir üründür. Çok miktarda ve sürekli olarak yapmak için değil ama arada sırada küçük miktarlarda hazırlamanın bir zararı olmaz diye düşündüm. Ne dersiniz?

Kaynak:Herrenk.com

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 659725
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.