YEMEK TARİFLERİ / EV YAPIMI TURŞULAR

ŞEKER PANCARI TURŞUSU

14 Eylül 2021


Kendisini kırmızı pancar olarak da adlandırabileceğim bu lezzetli sebzenin doğrusu sevenleri için vazgeçilmez turşu çeşitlerinden olduğunu biliyorum. Rengiyle turşu dükkânlarının vitrinlerinde arzı endam eden bu sebzenin turşusunu aslında yaz-kış evimizde yapabilmek mümkün. Nasıl mı? Şöyle ki...

Pancar turşusu için malzemeler:

2 kilogram şeker pancarı

Turşu suyu için;1, 200 gram su

1,5 su bardağı elma sirkesi

½ yemek kaşığı tozşeker

2,5 yemek kaşığı turşuluk tuz

1 çay kaşığı limon tuzu

2 baş sarımsak


Pancar turşusunun yapılışı:

Şeker pancarını güzelce yıkayalım. Elma dilimi şeklinde dörde bölelim.


Tencere içerisine üzerini geçecek kadar su koyarak yerleştirelim. 35-40 dakika kadar haşlayalım. Haşlama ayarı çatal batabilecek kıvamda olmalı. Çok fazla haşlarsak turşumuz çok çabuk erir.

Haşladığımız pancarları sudan alarak soğuduktan sonra kabuklarını soyalım. Haşlandığı için çok çabuk soyulduğunu göreceksiniz.

Pancarları haşladığımız suya su ilave ederek listeden verilen ölçüye tamamlayalım. Üzerine elma sirkesini, limon tuzunu, tozşekeri ve turşuluk tuzu ilave edelim ve karıştıralım.

Dilimlediğimiz pancarları kavanoz içerisine yerleştirelim. Aralarına sarımsak serpiştirelim. Üzerine hazırladığımız turşu suyunu ilave edelim. Kapağını kapatalım.

Eğer pancar turşusunun (şeker pancarı turşusu) hemen olmasını istiyorsak, sıcak bir yerde 2-3 gün içerisinde hazır hale gelecektir.

Kavanozu kullanıma açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayalım.

Not:Sarımsakları içerisine döverek de koyabiliriz. Sirke miktarı ise tamamen tercihe bağlı olarak artırılabilir.

Kaynak:Herrenk.com

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 390683
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.